Montessori Kids

Route de Renipont, 4 - 1380 Lasne
Montessori Kids

MONTESSORI KIDS is een tweetalige school Frans / Engels voor kinderen van 18 maand tot 12 jaar. De school bestaat uit vier klassen. Een klas voor kindjes van 18 maand tot 3 jaar, twee klassen voor kinderen van 3 tot 6 jaar en een klas voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Elke leerkracht spreekt zijn moedertaal, Engels of Frans.

Het programma van AC. MONTESSORI KIDS

Elke week volgende de kinderen muziekles volgens de ORFF-methode (de grootsten krijgen pianoles) en een sessie psychomotoriek volgens de methode A. Modeontwerper en zwemles. De oudsten volgen een les yoga en theater. De school beschikt ook over een busdienst.

Onze school is gelegen in een landelijk kader. Elk klaslokaal geeft uit op een grote tuin, ingericht als speelruimte en moestuin voor de kinderen. Er is opvang tot 17.00u. Bovendien is AC. MONTESSORI KIDS erkend door de O.N.E., een controleorganisme van de staat, waardoor een fiscale korting mogelijk is op de schoolkosten tot 3 jaar.

In principe zijn er geen specifieke toelatingsvoorwaarden, maar de school functioneert onder privéstatuut, waardoor er jaarlijks schoolgeld betaald moet worden naargelang het gekozen programma. In elk geval gebeurt het lidmaatschap pro rata het aantal maanden dat overblijft van het lopende academiejaar. Dit kan maandelijks geregeld worden. 

De pedagogie van AC. MONTESSORI KIDS 

De pedagogie van de school bevordert: 

  • onafhankelijkheid;
  • verantwoordelijkheid;
  • het verwerven van de nodige kennis om een goede burger te zijn, met respect voor de noden van het kind: "Help me om het alleen te kunnen", "Geef me de middelen om de wereld te ontdekken" en in samenwerking met de gezinnen "Door op zoek te gaan naar een permanente dialoog".

Het kind wordt er voldoende gewapend om in de wereld te stappen en ontwikkelt er een globale visie op de wereld waarmee het in relatie treedt. Het kind dat in de cultuur stapt, wordt bekwaam om een morele kennis te ontwikkelen. De ontwikkeling van zijn intelligentie duwt het richting abstractie.

Een educatieve, levendige sfeer van luisteren, orde, vertrouwen en sereniteit die een beroep doet op de houding en de mening van het kind. Deze sfeer laat het kind toe zich te verplaatsen naar wat het aantrekt, en te zeggen wat het voelt, te kiezen en vervolgens te doen waar het interesse in heeft. De klas is een plaats die is aangepast aan het kind, waar alles op maat is en waar het kind zich mentaal, intellectueel en fysiek kan ontwikkelen met respect en respect voor anderen.

- Route de Renipont, 4 - 1380 - Lasne -
Geef ons je mening! Reageer op onze bijdragen via je Facebook-account! Krijg je een foutmelding op deze pagina? Contacteer ons dan viainfo@brusselslife.be
Montessori Kids
Naam is verplicht.
TIP : Aarzel niet om uw gegevens (telefoon, fax, ...) in te vullen om contact te vergemakkelijken Een commentaar is verplicht.
Captcha code invalid
Uw bericht wordt naar "# #" verzonden. U zo snel mogelijk zal antwoorden.
Close

In de Nabijheid