Musea

Cy Twombly @ Paleis voor Schone Kunsten

Van 1 februari tot 29 april 2012| Tentoonstelling Cy Twombly. Photographs 1951- 2010 www.bozar.be/|

De tentoonstelling Cy Twombly. Photographs 1951- 2010 omvat meer dan 100 kopieën van Polaroïdfoto's die gemaakt zijn volgens een droog procedé die samen met de artiest zelf werden uitgekozen, nog voor zijn dood op 5 juli 2011.

De foto's van Cy Twombly werden vrij recent ontdekt. Al sinds zijn studententijd maakte hij foto's met zijn Polaroidtoestel, maar die werden pas in de jaren 90 gepubliceerd. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend: van stillevens met bloemen en penselen, momentopnames van zijn studio en musea en details van zijn schilderijen tot oude tempels of sfeervolle landschappen. De ongrijpbare en kwetsbare foto's zijn doordrongen van dezelfde thema's die de schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en grafische kunst van de kunstenaar hebben geïnspireerd. In de tentoonstelling zijn een aantal schilderijen van Cy Twombly opgenomen, en ook het intieme cinemaportret Edwin Parker van kunstenares Tacita Dean.

Geef ons je mening! Reageer op onze bijdragen via je Facebook-account! Krijg je een foutmelding op deze pagina? Contacteer ons dan via info@brusselslife.be

Lees ook  

Adressen