De Groene Wandeling

Geschreven door BrusselsLife Team - 06 mei 2009, 00:00 (Bijwerken: 21 jun. 2017, 09:07)
De Groene Wandeling
De Groene Wandeling is een prachtig parcours van meer dan 60 kilometer voor fietsers en wandelaars. Het laat toe de regio met haar talrijke parken en natuurreservaten te verkennen.

Rijkdom

De rijkdom van de Groene Wandeling schuilt grotendeels in de verbazingwekkende diversiteit van de landschappen. Op sommige plaatsen komt de wandelaar plots oog in oog te staan met het platteland. Op andere plaatsen duiken dan weer aangelegde parken, bosjes, moerassen, op... De Groene Wandeling geeft opnieuw zichtbaarheid aan ruimten die voordien ontoegankelijk waren voor het publiek. Een deel van de paden bestaat al en moet nog worden aangepast Een ander deel van het traject moet nog worden aangelegd. Als het werkelijk onmogelijk is om een verkeersvrij stuk te bewerkstelligen, wordt er alles aan gedaan om de verkeersveiligheid te garanderen.

Doel

De Groene Wandeling maakt deel uit van het gewestelijke Groene Netwerk, dat ambitieuze doelstellingen beoogt. Het netwerk heeft als hoofddoel het publiek te laten kennismaken met de natuur in de stad, via de groene wandelroutes die de diverse groene ruimten met elkaar verbinden, maar draagt ook bij tot de landschappelijke kwaliteiten van de stad door zijn natuurlijke rijkdommen in stand te houden en, meer in het bijzonder, de diversiteit van fauna en flora te bevorderen.

Zeven delen

De Groene Wandeling bestaat uit zeven delen die elk een ander facet van het landschap in de regio Brussel vertegenwoordigen (Het Zoniënwoud en het zuiden van Ukkel – de Woluwevallei – tussen Zenne en Woluwe – Heizelplateau en Koninklijke parken – Molenbeekvallei – pajottenland – tussen Vogelzangbeek en Geleytsbeek). Deze routes van 5 à 10 kilometer lang doorkruisen talrijke landschappen (stedelijk, landelijks, industrieel,…) en laten u kennismaken met de talrijke groene ruimtes in Brussel. U kunt de Groene Wandeling in alle richtingen afleggen. Op bepaalde plaatsen is ze ontdubbeld.

De bewegwijzering

De bewegwijzering is progressief geplaatst tussen 2007 en 2009. Ze laat toe het parcours degelijk geïnformeerd af te leggen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]