Etnisch

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 01 sep. 2015, 13:31)
Etnisch
Trots de Europese hoofdstad te zijn, heeft Brussel sinds enkele jaren de tendens "world" zien groeien. Vooral in de populaire buurten beneden in de stad gaande van de Vlooienmarkt tot aan de Kapellekerk.

"Zo zijn er in de Hoogstraat een paar exotische winkels. Vooreerst is er de "Rambagh": de beste manier om, in twee seconden, van de kasseien van Brussel zich te bevinden in de naar wierook geurende straatjes van Delhi. Het is alsof u een echte reis maakt, om zo te zeggen zonder zich te verplaatsen, wanneer u één van deze adressen bezoekt. Meubels in exotisch hout, luxueuze stoffen en decoratieve voorwerpen zijn de specialiteit van dit adres. Indien u zich aan het andere einde van de stad bevindt en u hetzelfde soort van sfeer zoekt, is er de "Templou Doulou", op twee stappen van Fort Jaco, waar u gelijkaardige ervaringen kan opdoen. Van Indië gaat het over Indonesië vanwaar de meeste meubels in teck geïmporteerd werden. Wat de uitheemse voorwerpen betreft, onthouden we vooral de winkels "Atchoum" in de Hoogstraat en "A vos souhaits", in de Vossenstraat. Beide winkels behoren toe aan Claude Neuray die zijn gekleurde voorwerpen meebrengt uit Azië. Men vindt er lampen, allerhande mysterieuze objecten, juwelen... Een beetje chiquer is "La Compagnie française de l'Orient et de la Chine", op twee stappen van de Louizalaan, die een grote keuze van vaatwerk aanbiedt alsook luxueuze keramische objecten in een Aziatische stijl. Nog steeds Aziatisch geïnspireerd, neemt "Rouge" u mee naar China waar de meeste artisanale voorwerpen vandaan komen, die u op dit adres vindt."

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]