Musea

Expo Da Vinci @ Beurs

Plan | Van 22 maart tot 27 oktober 2013| 13 € - 17,50 € www.expo-davinci.be|

Geschreven op 18/03/2013 - Verbetering op 19/09/2013
VERLENGING - Van 22 maart tot 27 oktober vindt in de Beurs van Brussel de tentoonstelling “Da Vinci – The Genius” plaats. Deze buitengewone tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is meteen ook de première in België van dit meest complete overzicht ooit van zijn werk.

De tentoonstelling is een ontwerp van het Australische bedrijf “Grande Exhibitions” en een realisatie van de Italiaanse stichting Anthropos en de Fransman Pascal Cotte : ze trok wereldwijd reeds meer dan 4 miljoen bezoekers in 45 landen.

Tentoonstelling Da Vinci - Beurs

De tentoonstelling belicht de veelzijdige facetten van da Vinci’s merkwaardig talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Over een oppervlakte van 1.200 m² kan u kennismaken met meer dan 200 fascinerende voorwerpen die Leonardo Da Vinci heeft ontworpen of bedacht: identieke replica’s van zijn kunstwerken (“Het Laatste Avondmaal”, “De man van Vitruvius”, “Het Paard van Sforza”, “De Maagd op de rotsen”, “De Annunciatie”…), 75 driedimensionale machines op ware grootte en speciaal voor deze tentoonstelling gebouwd (fiets, robot, vliegmachine, katapult, tank, onderzeeër…), de geheimen van de Mona Lisa, een 50 minuten durende film over de Florentijnse meester, touchscreens waarop u Leonardo’s originele codices kunt raadplegen (persoonlijke aantekeningen)… en de mogelijkheid om tal van de tentoongestelde voorwerpen aan te raken en uit te proberen.

Eveneens ter beschikking van de bezoeker: een audiogids die in het toegangsticket is inbegrepen, een lezingencyclus over het leven en werk van Leonardo Da Vinci, educatieve activiteiten voor kinderen.

Geef ons je mening! Reageer op onze bijdragen via je Facebook-account! Krijg je een foutmelding op deze pagina? Contacteer ons dan via info@brusselslife.be

Lees ook  

Adressen