Terracotta Army tentoonstelling @ Beurs van Brussel

Culturele Plaatsen
Geschreven door Olivia Regout - (Bijwerken: 12 feb. 2013, 09:25)
Terracotta Army tentoonstelling @ Beurs van Brussel

De ambulante tentoonstelling TERRACOTTA ARMY nodigt de bezoekers uit om de laatste grote archeologische ontdekking van de 20e eeuw, na die van het graf van Toetankhamon, te bewonderen: het terracottaleger van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Het leger bestaat uit 8.000 krijgers, paarden en strijdwagens en was begraven onder de grond die deel uitmaakte van het grafmonument voor de Keizer. Hij liet dit kunstwerk bouwen toen hij nog in leven was, tussen 246 en 210 vóór onze tijdrekening. Aan de bouw van deze ongelooflijke necropool, 56 km² groot, werkten 36 jaar lang om en bij 720.000 arbeiders. Het resultaat is schitterend: alle terracottapersonages zijn iets groter dan in werkelijkheid en verschillen allemaal van elkaar in gestalte, gezicht, houding van de armen, uniform en hoofddeksel.

Reproducties, diorama, licthspektakel

In de Beurs van Brussel, over een oppervlakte van meer dan 800 m², kunnen de bezoekers onder meer een spectaculaire reconstitutie op originele schaal bewonderen van meer dan 150 krijgers, paarden en strijdwagens en van de kuil waarin ze werden aangetroffen. Rond de kuil wordt er een adembenemend kleurendiorama van 12 minuten gepresenteerd over een oppervlakte van 300 m².

 

 

De bezoekers krijgen ook een klank- en lichtspektakel te zien dat het verhaal vertelt van de eerste keizer van China en van zijn leger, en ook een documentaire die het fascinerende verhaal vertelt van de archeologische ontdekking van deze necropool. De vitrines stellen ook 70 fantastische replica's tentoon: krijgers, paarden, wapens, juwelen, dagelijkse voorwerpen, kunstwerken uit die tijd ... en 7 beelden die groter dan in werkelijkheid werden gereconstrueerd. Zeer grote afbeeldingen en toelichtingen vervolledigen deze buitengewone, zowel ludieke als didactische tentoonstelling die bedoeld is om een groot publiek aan te spreken.

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]