Koningin Elisabethwedstrijd 2014 : Zang
De Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België organiseert van 14 to 31 mei 2014 een wedstrijd voor zangers. Deze wedstrijd is bedoeld voor vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen.

De eerste ronde en de halve finale worden in Studio 4 van Flagey georganiseerd. De finale vindt plaats in Paleis voor Schone Kunsten .

Het wedstrijd begint van 14 tot 16 mei met 73 kandidaten tot de eerste publieke ronde. Op vrijdag 16 mei worden de namen van de 24 halve finalisten aan het einde van de avond bekend gemaakt.

Halve-finale zang

De halve finale zal van 18 tot 20 mei plaatsvinden. De kandidaten bereiden twee coherente recitalprogramma’s van elk ongeveer 25 minuten voor, die maximum twee werken van dezelfde componist bevatten. Elke halve finalist zal één van de recitalprogramma’s zingen, gekozen door de jury uit de twee voorgestelde recitals. De stukken worden met pianobegeleiding vertolkt..

Finale zang

Elke avond van 28 tot 31 mei treden er drie van de 12 finalisten op. De finalisten zullen optreden met het Symfonieorkest van de Munt, onder de leiding van Roland Böer.

Slotconcert zang 2014

Het slotconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd zal worden opgenomen in het Brusselse Paleis van Schone Kunsten op 10 juni 2014. Op het programma ? De eerste zes laureaten begeleid door de orchestre de l'Opéra Royal de Liège Wallonie onder de leiding van Paolo Arrivabeni.