Luikse ballen

Geschreven door BrusselsLife Team - 05 mei 2009, 00:00 (Bijwerken: 29 jul. 2015, 07:51)
Luikse ballen
Opgelet, zeg niet "Luikse balletjes", maar "Luikse ballen". In de Vurige Stad staat dit typische gerecht op de kaart van alle brasserieën. Deze gehaktballen zwemmen in een dikke saus van Luikse siroop, bruin bier en uien. Met frietjes en een biertje zijn ze niet te versmaden...

Proef dit heerlijke typisch Luikse gerechten. Een heerlijke mix van zoet en vlees!

Aan tafel!

Voor 4 personen, neemt u 500 g gehakt varkens-runds - 1/2 fijn gesneden sjalot - 100 gram brood gedrenkt in melk - zout, nootmuskaat en peper - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 ei - 50 g boter - 1 eetlepel poedersuiker - 2 el azijn - 200 g gehakte uien - tijm, marjolein en laurierbladeren - 2 theelepels Luikse siroop - 40 rozijnen. Bereiding: Roer sjalot, brood, peterselie, ei, zout, peper en nootmuskaat onder het gehakt. Vorm 8 ballen van gelijke grootte. Smelt de boter. Bak de ballen totdat ze gekleurd zijn aan elke kant. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Smelt het residu op de bodem van de pan met de azijn en suiker, laten verdampen en voeg de helft van de uien, tijm, laurier en marjolein toe. Leg de gehaktballen op het bed van uien met water. Laat 20 minuten afgedekt sudderen. Neem 20 minuten de ballen uit de pan en leg ze op een bord met de helft van de uien en de saus. Giet de saus door een zeef, voeg de siroop en de rozijnen toe en leg de ballen opnieuw in de saus. Even goed doorwarmen. Smakelijk!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]