Vaste telefoon

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 29 jul. 2015, 12:43)
Vaste telefoon
Ondanks de liberalisering van de telecommunicatie in 1988, blijft Belgacom, de historische operateur voor al wat telefonie betreft, een vaste referentie als men het domein van de vaste lijnen bekijkt. Elke Belg moet inderdaad een abonnement hebben bij Belgacom, voor zijn vaste lijn (16,80 ¤/maand), zelfs al wil hij beroep doen op een andere operateur voor zijn gesprekken. Het is nochtans mogelijk van voordeligere tarieven te genieten voor de gesprekken. Twee oplossingen: de voorbetaalde kaarten of inschrijving bij een andere operateur.

"Alternatieve operatoren. Tele2, een Europese groep in de telefonie, verslindt sinds januari 2003 de Brusselse en Belgisch Franstalige markt. Door een niet aflatende marketing, wint Tele2 heel wat terrein. Ze bieden een uniek tarief aan voor alle nationale gesprekken (0,024 ¤/min tegen, bij Belgacom, 0,051 ¤/min in de volle uren 0,0255 ¤/min in de daluren) alsook voordelige tarieven naar gsm en naar het buitenland. Er bestaan nog andere alternatieve operatoren voor de vaste lijn: Scarlet Phone, Phone Plus, Mondial Telecom(zie onze lijst met adressen).Voorbetaalde kaarten. Ze werken allemaal op dezelfde manier: men moet, alvorens te telefoneren, het nummer van de operateur vormen, alvorens de code in te tikken die op de kaart vermeld staat. Eén van de leiders op de markt van de betaalkaarten is bijvoorbeeld XL Call, die u toelaat om, bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten te bellen voor 0,0995 ¤/min tegen 0,1517 ¤/min bij Belgacom. Er bestaan een heleboel operatoren met voorbetaalde kaarten, sommigen zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in bepaalde landen. Men kan deze kaarten kopen in de dagbladhandel, in de supermarkt of in nachtwinkels.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]