Image
Child Focus: reddingsboei voor verdwenen kinderen

Child Focus: reddingsboei voor verdwenen kinderen

Créé le 05/07/2012 - Dernière mise à jour le 31/07/2015 Child Focus is opgericht in 1998 naar aanleiding van de verdwijning van de kleine Julie en Mélissa en de affaire Dutroux. De papa van Julie, Jean-Denis Lejeune, heeft de basis gelegd voor dit Europees centrum voor verdwenen en seksueel misbruikte kinderen. Child Focus komt tussen bij onverklaarbare verdwijningen (ongedefinieerd), weglopen, ontvoering door derden of een ouder (naar het buitenland) en seksuele uitbuiting en seksueel misbruik buiten gezinnen.

Foto’s van verdwenen kinderen op kleine affiches die bijna overal zijn opgehangen, daarvoor heeft Child Focus gezorgd. Dankzij de vele vrijwilligers die voor Child Focus werken, is de reactietijd aanzienlijk ingekort, wat de kans op gezond en veilig terugvinden vergroot. Child Focus luistert, ondersteunt en adviseert slachtoffers en hun families. Het volgt ook dossiers op en zorgt voor belangrijke contacten met de politiediensten en de magistratuur. Dit unieke voorbeeld in Europa behandelt jaarlijks meer dan 3000 dossiers en kan jaarlijks ongeveer 70% ervan afsluiten.

Brusselslife Newsletter

Chaque semaine vous recevez le meilleur de l'actualité bruxelloise: divertissement, évènements, carnet d'adresses, agenda...

Choose your Language