TOP

"Good Food Resto": het nieuwe label voor duurzaam voedsel

"Good Food Resto": het nieuwe label voor duurzaam voedsel

Leefmilieu Brussel heeft onlangs een aantal restaurants in Brussel gelanceerd en het label "Good Food Resto" toegekend. Maar wat betekent dit label?

Good Food Resto: 34 restaurants in Brussel hebben het
Leefmilieu Brussel heeft in april een nieuw label ontwikkeld voor restaurants in Brussel. Dit label heet "Good Food Resto" en is bedoeld om restaurants met een duurzame voedingsbenadering te promoten.


Dit label heeft een geldigheid van drie jaar en op drie verschillende niveaus: 1, 2 of 3 toques. Om dit label te verkrijgen, moet het restaurant voldoen aan een aantal criteria "Good Food" zoals gedefinieerd door Leefmilieu Brussel:

- Verse, lokale en seizoensgebonden gerechten voorstellen, geproduceerd met respect voor het milieu
- Alternatieven voor dierlijke eiwitten
- Vermindering van voedselverspilling


Met het label "Good Food Resto" wil Leefmilieu Brussel de waarde van het duurzame voedingsaanbod vergroten en restaurants gratis begeleiden, die deze drie criteria willen identificeren en inrichten binnen hun merk.


Wie zijn de 34 restaurants die dit label hebben gekregen?

Hier zijn enkele van hen:
- Epicerie de la Ferme Nos Pilifs
- Kamilou
- Fourchette à Bicyclette
- Hinterland
- L'Estaminet
- La Pouletterie
- Le TERO
 


Ga voor de volledige lijst naar de website van Leefmilieu Brussel. Voor volgend najaar is een tweede etikettering gepland.


Als je de lijst niet in gedachten hebt, geen probleem. De restaurants met het label "Good Food Resto" moeten op hun deur / raam plakken, de sticker van het etiket dat een mooie wortel is:

Bron- & foto-tegoed: "Good Food Resto" door Leefmilieu Brussel
 

Show more
Restaurants Thèmes