Dit is HET recept, het enige echte, het traditionele, dat van uw oma. Zo maakt u de echte driekoningentaart met frangipane:
Ingrediënten voor 6 personen:
- 2 rollen bladerdeeg - 100 g fijne suiker - 140 g amandelpoeder - 75 g zachte boter - 2 eieren en 1 eigeel | - 1 soeplepel rum of amandellikeur - 1 soeplepel amandelessence (facultatief) - 1 boon - 1 kroon voor de koning |
Bereiding
- Lege en van de bladerdegen in de taartvorm en prik in de bodem met een vork.
- Meng in een kom de fijne suiker, het amandelpoeder, de zachte boter, de twee eieren en de rum. Voeg indien gewenst de amandelessence toe.
- Giet in de taartvorm en verstop er de boon in.
- Bedek met de tweede rol bladerdeeg en zorg ervoor dat de randen van de twee degen aan elkaar plakken.
- Maak bovenaan enkele gaatjes met een vork, teken voorzichtig met een mes enkele motieven op het deeg en strijk in met het eigeel.
- Plaats de taart in een voorverwarmde oven van 200°C en let op de baktijd (20 tot 30 minuten).
Om het recept wat fruitiger te maken, kunt u op de bodem enkele vooraf in boter gebakken schijfjes appel leggen vooraleer er het deeg over te gieten.