TOP

Recept driekoningentaart

Recept driekoningentaart

Vier Driekoningen volgens de traditie. Eet op 6 januari driekoningentaart! Eet ze volgens de regels, vals spelen wordt niet toegelaten... We onthullen ons eenvoudige en goedkope recept.

Dit is HET recept, het enige echte, het traditionele, dat van uw oma. Zo maakt u de echte driekoningentaart met frangipane:

 

Ingrediënten voor 6 personen:

- 2 rollen bladerdeeg
- 100 g fijne suiker
- 140 g amandelpoeder
- 75 g zachte boter
- 2 eieren en 1 eigeel
- 1 soeplepel rum of amandellikeur
- 1 soeplepel amandelessence (facultatief)
- 1 boon
- 1 kroon voor de koning

Bereiding

  1. Lege en van de bladerdegen in de taartvorm en prik in de bodem met een vork.
  2. Meng in een kom de fijne suiker, het amandelpoeder, de zachte boter, de twee eieren en de rum. Voeg indien gewenst de amandelessence toe.
  3. Giet in de taartvorm en verstop er de boon in.
  4. Bedek met de tweede rol bladerdeeg en zorg ervoor dat de randen van de twee degen aan elkaar plakken.
  5. Maak bovenaan enkele gaatjes met een vork, teken voorzichtig met een mes enkele motieven op het deeg en strijk in met het eigeel.
  6. Plaats de taart in een voorverwarmde oven van 200°C en let op de baktijd (20 tot 30 minuten).

Om het recept wat fruitiger te maken, kunt u op de bodem enkele vooraf in boter gebakken schijfjes appel leggen vooraleer er het deeg over te gieten.

Show more
Eten Bakkers