TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Amy Winehouse. Een familieportret

10 mei 2018 - 16 september 2018
Een tentoonstelling van het Joods Museum van België.
In samenwerking met het Jewish Museum of London

Venue

Rue des Minimes

Tickets

Normaal 10 € Kinderen 0 € Jongeren 7 € Senioren 7 € Groepen 7 €

Event date & Times

In 2011, toen ze amper 27 jaar oud was, verliet de mythische vertolker van Rehab ons. Amy Winehouse had een erg herkenbare stem; ze liet haar fans ontroostbaar en de muziekindustrie verweesd achter.

Het Joods Museum van België brengt hulde aan deze uitzonderlijke zangeres met een intieme en ontroerende tentoonstelling. Aan de hand van persoonlijke voorwerpen en familiefoto’s vertelt “Amy Winehouse. Een familieportret” over het lot van een icoon uit de popcultuur, vanaf haar voorvaderen die uit Wit-Rusland kwamen tot haar succes in de Londense scene en later wereldwijd.

Maak kennis met Amy Winehouses passie voor muziek, mode, tatoeages, maar ook met haar gehechtheid aan Londen, haar joodse roots en de rebellie.

“ All my life I have been loud, to the point of being told to shut up. The only reason I have had to be this loud is because you have to scream to be heard in my family”.

“Al mijn hele leven was ik luidruchtig, in die mate zelfs dat mensen me vroegen m'n mond te houden. De enige reden die ik had om zo luidruchtig te zijn, is dat je in mijn familie wel moet roepen om gehoord te worden.”


Deze tentoonstelling werd samengesteld in samenwerking met haar broer Alex en haar schoonzus Riva. Ze was eerder al te zien in Londen, San Francisco, Amsterdam en Melbourne. De wereldtoer eindigt nu in Brussel. Daarna keren de unieke stukken terug naar de familie Winehouse.

La source : Agenda.be