TOP
Advertisement
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Geldweek

25 maart 2019 - 29 maart 2019
Van maandag 25 tot vrijdag 29 maart neemt het museum van de Nationale Bank deel aan de vierde editie van De Geldweek. Het doel van deze wereldwijde, Europese en Belgische themaweek is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken.

Venue

Musée de la Banque Nationale de Belgique - Rue Montagne aux Herbes potagères, 57  1000 Bruxelles

Categories

Event date & Times

Op maandag 25 maart 2019 start de vierde editie van De Geldweek. Het doel van deze wereldwijde, Europese en Belgische themaweek is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken. Ook het NBBmuseum neemt dit jaar opnieuw deel want geldzaken zijn de core business van het museum!
Stel een bezoek aan het museum dus niet langer uit en maak van De Geldweek gebruik om een kijkje te komen nemen. De toegang is volledig gratis, maar toch staat de inhoud van je portefeuille centraal in de extra activiteiten die we je de hele week aanbieden…
Kan jij achterhalen uit welk land de euromuntstukken in je portefeuille komen? En kan je een circulatiemunt van een herdenkingsmunt onderscheiden? Geen gemakkelijke opgave, want er zijn heel wat verschillende stukken in omloop. Om je een handje te helpen, stelt het museum zijn volledige collectie ten toon. Enkel en alleen tijdens De Geldweek want na 29 maart wordt nagenoeg de volledige collectie euromunten opnieuw veilig in het depot opgeborgen.
Maar misschien zijn biljetten meer je ding? Kan jij een vals van een echt eurobiljet onderscheiden? Ben je vertrouwd met de methode van voelen, kijken en kantelen, maar wil je voor alle zekerheid nog een bijkomende test doen met UV-licht of een infraroodlamp? Ook dat kan in het museum.
Ga dus de uitdaging aan en kom tijdens De Geldweek je kennis over geldzaken testen. We zijn er zeker van dat dit een leerrijke en leuke ervaring wordt!

La source : Agenda.be