TOP

Ouzerie Mezedopolio

Chaussée d'Ixelles, 235, 235
1050 Ixelles

Ouzerie Mezedopolio

Telephone Website contact  Send message
Ouzerie Mezedopolio op de Elsensesteenweg is door de jaren heen een instelling in de stad geworden. De redenen van het succes? Verse producten, smaakvolle bereidingen en gezelligheid. Hier gaat het er aan toe zoals in de traditionele Griekse ouzeries: de gasten bestellen een assortiment mezze en gerechten die ze delen.

Een authentieke en smaakvolle keuken

Tafels in ruw hout, enkele doeken aan het plafond en een geschilderde laurierkroon aan de muur: eens je Ouzerie bent binnengestapt spreekt de inrichting voor zich. Er zijn referenties naar Griekenland, maar subtiel en authentiek. Hier ben je ver van de Griekse restaurants die een karikatuur van zichzelf zijn door hun kunstmatige folklore.

Aan het roer van Ouzerie Mezedopolio: Georges Tsigkalidis. Hij is van oorsprong Thraciër uit Noord-Griekenland. Gepassioneerd door de keuken benadrukt hij de eenvoud van en het respect voor het product maar hij aarzelt niet om klassiekers te herzien. Van de dakos (gedroogd en gehard brood met geitenkaas en tomaten) tot lamsbrochetten via de saganakis (specialiteit op basis van schapenkaas of vlees) of krokante salades met citroensap en olijfolie, hier herontdek je de geneugten van een gezonde en smaakvolle Griekse keuken.

Ouzerie Mezedopolio, een plezier om te delen

De formule van Ouzerie wordt ten zeerste gewaardeerd: iedereen bestelt meerdere gerechten en je deelt ze in het midden van de tafel. De gelegenheid om een beetje van alles te proeven… aan een heel schappelijke prijs. Behalve de warme en sympathieke bediening valt Ouzerie Mezedopolio ook op door de prijs-kwaliteitverhouding. De wijnen en ouzo zijn zorgvuldig geselecteerd en rechtstreeks ingevoerd vanuit Griekenland. Ze vergezellen de gerechten perfect.