TOP

Talenscholen in Brussel

Duits, Spaans, Chinees, Italiaans spreken? Hier is de gids voor de verschillende taalscholen in Brussel

Je bent niet bekend met het leren van talen, maar je wilt je niveau verbeteren in het Engels, Nederlands of Spaans? Brusselslife is er voor jou! Om persoonlijk en professioneel bekend te zijn in Brussel (en elders in de wereld), een tip: volg cursussen op een talenschool

Talenscholen in Brussel

Zoals keizer Karel V zei: "Ik spreek Spaans tot God, Italiaans tot vrouwen, Frans tot mannen en Duits tot mijn paard". Geïnspireerd door de vorst die werd gezegd dat de zon nooit onderging over zijn rijk? Een taal leren is niet eenvoudig, tenzij je de mogelijkheid hebt om talen te leren. Wonend in België, moet u bij voorrang cursussen Nederlands volgen op een goede taalschool, om vriendschappelijke gesprekken met uw Vlaamse buurman te hebben of om werk in de hoofdstad te vinden.

Talen leren: een openheid voor culturen en de wereld

Alle talen van Europa worden gesproken in Brussel, wat een heilige smeltkroes oplevert! Zeggen we niet dat het beter is om een ​​taal te kennen om de cultuur van een land beter te begrijpen? Het is nooit te laat om te proberen te leren. Opleiding in vreemde talen is een aanwinst op vele gebieden, zowel in een professionele context, academisch (of academisch afhankelijk van uw situatie) of zelfs persoonlijk (buitenlandse familie, niet-Franse vrienden, vakanties ...). Daarom zijn er zoveel taalscholen in Brussel.

Talen in België, Brussel en de wereld: cijfers

België is al een land met drie officiële nationale talen en we weten niet hoeveel dialecten, vooral aan de Vlaamse kant ... Brussel bestaat Hoofdstad van het koninkrijk maar ook van Europa, is de zetel van vele internationale instellingen zoals de NAVO , en een van de meest multiculturele steden ter wereld in vergelijking met het aantal mensen uit andere Europese landen en de wereld, de tweede na Dubai. Dat maakt het een stad waar veel talen worden gesproken. Meer dan 100 talen worden gesproken!

In België zijn de belangrijkste vreemde talen (in volgorde) Engels, Spaans, Italiaans, Arabisch, Turks, Portugees en Jiddisch. In de rest van de wereld is Mandarijn (Chinees) de tweede meest gesproken taal ter wereld (moedertaal als tweede taal) met 1.116 miljard sprekers, gevolgd door Hindi (615.4 miljard). De andere talen van de top 15 zijn voornamelijk Europees (4e: Spaans, 6e: Frans, 8e: Russisch, 9e: Portugees, 12e: Duits) maar omvatten ook Afrikaans (Arabisch en Swahili) en Aziatisch (Bengaals, Indonesisch, Japans , ourdou).

De meest gevolgde talen in Brussel zijn natuurlijk Engels, de zakelijke taal en Nederlands, de taal van de biggets in de Belgische werkende wereld. Frans zou het goed doen in de geschiedenis maar internationaal, omdat het de tweede meest onderwezen taal ter wereld is met meer dan 125 miljoen studenten (cijfers 2015). Andere Europese of internationale talen zoals Spaans, Duits, Portugees, Arabisch en Chinees worden ook gegeven in veel Brusselse taalscholen.

Scholen en verschillende soorten taalonderwijs in Brussel

Dagelijkse of avondlessen, groepslessen of privélessen, beginners, halfgevorderden of gevorderden ... U vindt wat u zoekt in Brussel op het gebied van taalscholen! In de regio Brussel vindt u verschillende scholen die taalcursussen aanbieden in de hoofdstad. Talenscholen zijn openbaar (gemeenten, universiteiten en hogescholen, kamers van koophandel) of privé. De meeste cursussen worden gegeven door native docenten van de taal die ze onderwijzen.

Onderwijs voor sociale vooruitgang

Onder de verschillende mogelijkheden die in Brussel worden aangeboden op het gebied van taalscholen, zijn er de scholen voor sociale promotie.

Prive onderwijs

In de hoofdstad zijn er ook veel particuliere taalscholen die een nationale of internationale reputatie hebben.

Meer taalscholen in en rond Brussel, klik hier.

Als u liever online traint, hebben de openbare diensten van Brussel en Wallonië online platforms ontwikkeld om taalcursussen te volgen vanaf uw bank of zelfs in het café: surf snel op Brulingua of Wallangue. Een goede methode voor degenen die geen schoolplaats nodig hebben om te leren.

Actiris, het Brusselse uitzendbureau, biedt ook vocale trainingen in het Nederlands: waarom niet gaan werken in een bedrijf in het noorden van het land, in Antwerpen, Brugge of Gent? Door samen te werken met Vlamingen leer je door te werken en wie weet maak je misschien goede vrienden van je collega's of vind je de liefde van je leven!