15 augustus in Outremeuse (Luik)

Geschreven door BrusselsLife Team - (Bijwerken: 28 jul. 2015, 13:06)
15 augustus in Outremeuse (Luik)

Van 14 tot 16 augustus wordt het warm in de oude Luikse wijk. De steegjes verwelkomen honderden kraampjes en meer dan 100.000 bezoekers. Het is het grootste zomerevenement in de Luikse regio. Op het programma: processie van de Zwarte Maagd, Waalse misviering, zegening van de verloofden, verering van de schrijnen, concerten, spektakels met marionetten, processies en folkloredansen, volksspelen…

Drie dagen

Het feest gaat officieel van start op 14 augustus op 18.00u met het afvuren van voetzoekers op de Place Delcour: een luid geknal gedurende meer dan een minuut. Dit wordt gevolgd door een feestavond met optredens in elk genre.

Op 15 augustus is er in de voormiddag de processie van de Zwarte Maagd en in de namiddag een grote folkloristische optocht in de straten van Outremeuse. Een kleurrijk defilé met wagens, reuzen, broederschappen, fanfares uit het buitenland en uit België (meer dan 1.000 deelnemers).

De feesten eindigen op 16 augustus met de begrafenisplechtigheid van Matî l'Ohê (‘Mathieu l'os’ in het Waals). Het is de verbranding van een bot dat symbool staat voor wat overblijft van het feest. De begrafenis betekent dus het einde van de festiviteiten. Voor de dorstigen: uiteraard is er de Luikse jenever! Natuur, citroen, aardbei, meloen of kiwi... 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]