Category: 
Culinaria @ Tour & Taxis
  • Waar ? Tour & Taxis
  • Wanneer ? Van 6 tot 10 mei 2015
  • Hoeveel ? Voorverkoop : Van 80 €€ tot 105 €€ - Ter Plaatse + 5€
  • Web ? www.culinariasquare.com
Culinaria, het gastronomisch evenement van het voorjaar, viert dit jaar zijn zevende verjaardag. Na het succes van de voorbije jaren dekt Culinaria opnieuw de tafel van 6 tot 10 mei 2015. Dit jaar staat het thema “België” centraal. Daarmee wil Culinaria een ambiance van Belgitude, een Belgian attitude, creëren. Want als er wel iets is dat Vlamingen en Walen verbindt, is dat de passie voor het eten.

Tijdens de vierdaagse van Culinaria die gewijd is aan de Belgische cuisine, kunt u van heerlijke Belgische gerechten genieten in het authentieke decor van de Gare Maritime van Brussel in Tour & Taxis. Voor deze 7de editie nodigen de chef-koks u uit bij hen aan tafel om te genieten van een heerlijk bordje Belgisch gastronomie.

Culinaria 2015, "de Belgitude”

Voor zijn zevende verjaardag wil Culinaria het imago van België, met al haar attributen, in de spotlights zetten. Subtiel, absurd, charmant, mooi, populair maar bescheiden, dat is waar een Belgisch gerecht op moet lijken. Wat op de vierdaagse wordt geserveerd is 100% Belgisch, maar volledig multicultureel. De meeste ingrediënten zijn van Belgische afkomst, maar er wordt gespeeld met producten en recepten uit het buitenland. Dit jaar serveert men bijvoorbeeld wijn van de Pays de la Loire, maar wel enkel de flessen die ook in België verkrijgbaar zijn.

Het concept

Tijdens de vier dagen zorgen Belgische sterrenchefs en jonge beloftevolle chef-koks voor een origineel gerecht dat op het thema van België geïnspireerd is. Meteen bij aankomst maken fijnproevers kennis met de ‘aperonomie’, een amusehapje gemaakt door een jonge kok, geserveerd met een Leffe naar keuze. Het wordt daarna uitgenodigd om vijf sterrengerechten van de beste chefs van het land uit te kiezen. Uiteindelijk wordt het dessert geserveerd en wordt de maaltijd afgesloten met een café gourmand, opgesteld door bekende namen uit de wereld van de chocolade en de patisserie.

De chefs...

De chefs die op Culinaria aanwezig zijn, moeten niet meer worden voorgesteld: Giovanni Bruno (Senzanome *), Julien Burlat (Dôme *), Gert de Mangeleer (Hertog Jan ***), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent & Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Clément Petitjean (La grappe d’Or *), Broes Tavernier (’t vijfde seizoen), ...

De fijnproevers worden extra verwend met een afsluiter dankzij Pierre Marcolini (Maison Pierre Marcolini), Marc Ducobu (Ducobu), Jean-Philippe Darcis (Darcis), Joost Arijs (Joost Arijs) en Tom Van Loock (Patisserie Academie).

Daarnaast zullen ook internationale chefs een workshop geven: Michel Troisgros (FRA- Troisgros ***), Nicolai Nørregaard (DAN – Kadeau *), Loic Villemin (FRA – Toya *) en Even Ramsvik (NOR – Ylajali *)

Plan
Havenlaan 86C 1000 Brussel