Category: 
Culinaria @ Tour & Taxis
  • Waar ? Tour & Taxis
  • Wanneer ? Van 21 tot 25 mei 2014
  • Hoeveel ? Van 75 €€ tot 105 €€
  • Web ? www.culinariasquare.com
Culinaria, het culinaire paradijs voor fijnproevers, viert zijn zesde verjaardag en bevestigt zijn plaats als belangrijkste gastronomische evenement voor het grote publiek in Europa! Na het succes van de voorbije jaren dekt Culinaria opnieuw de tafel van 21 to 25 mei 2014 met echte gastronomische happening. Fijnproevers beleven er een eigentijdse, originele ervaring geïnspireerd op het thema "Originele Festijn".

Tijdens deze vier dagen die gewijd zijn aan de culinaire kunst, kunt u proeven van Culinaria in het authentieke decor van de Gare Maritime van Brussel in Tour & Taxis. Voor deze 6de editie van Culinaria nodigen de chef-koks u uit bij hen aan tafel om te genieten van een Origineel Festijn

Culinaria 2014, een "Origineel Festijn"

Voor zijn vijfde verjaardag wil Culinaria terug naar de essentie van het gastronomische genoegen en deze editie op een retrolibertaire, vrolijke en ondeugende manier nieuw leven inblazen. Lachen bij een groots banket, een heerlijk product in dampende gerechten tot zijn recht laten komen, de zin voor een gezamenlijk, authentiek banket zal het hele jaar alomtegenwoordig zijn.

Een concept

Elke dag zorgen Belgische sterrenchefs en jonge beloftevolle chef-koks voor een origineel gerecht dat op het thema geïnspireerd is. De fijnproever kan een hapje van een aankomend gastronomisch talent en 5 sterrengerechten uitkiezen. Daarna kiest hij uit het dessertenbuffet twee dessertcreaties van de hand van bekende chocolatiers en patissiers. Binnen dit thema van verfijnde overvloed zorgt Culinaria ook voor een prachtig buffet met Zwitserse kazen.

De chefs...

De chefs die op Culinaria aanwezig zijn, hebben geen introductie meer nodig: Giovanni Bruno (Senzanome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent & Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *)...

Dit jaar staat ook de nieuwe generatie in de belangstelling. Jonge chefs bereiden verfijnde, innovatieve hapjes: Damien en Bénédicte Bouchéry (Bouchery), Dario Puglia (Gigi il bullo), Kwinten De Paepe et Jeroen De Pauw (MAF), Broes Tavernier ('T Vijfde Seizoen)...

De fijnproevers kunnen hun hartje ophalen aan de zoete versnaperingen van Pierre Marcolini (Maison Pierre Marcolini), Marc Ducobu (Ducobu), Jean-Philippe Darcis (Darcis) en Bernard Proot (DelRey).

Gastronomische workshops

Bij Culinaria staan niet alleen de beste restaurants in de schijnwerper, maar ook de gastronomische workshops, de tafeldecoratie en de delicatessenhuizen. Een plek waar het om de zuivere culinaire ontdekking en ervaring gaat. Dit jaar staan de unieke gastronomische workshops in het teken van het thema van het festijn !

Plan
Havenlaan 86C 1000 Brussel