TOP

BrusselsLife met Joachim Lafosse

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 21 Jun 2013, 10:06

Zijn laatste, Nue Propriété, kreeg uitstekende commentaren van de gespecialiseerde pers. Met uitstekend neergezette zollen door Isabelle Huppert en de gebroeders Jérémie en Yannick Rénier, is hij voorgesteld op de Mostra van Venetië. Voor Joachim Lafosse gaf dit veel voldoening: "Naast Lynch en Resnais... Een grote eer!"

Ça rend heureux...

Eerder, in augustus 2006, stelde hij "Ça rend heureux" voor, een film over een jonge berooide Belgische regisseur die een film wilt maken over een jonge berooide Belgische regisseur. Deze film won de prijs van het publiek op het Festival van de Europese film van Brussel en werd opgenomen in de officiële selectie van het Festival van Locarno. Dat alles om te zeggen dat Joachim Lafosse een jonge, veelbelovende regisseur is. En Brussel speelt een rol bij zijn realisaties: "Brussel is een prachtige stad, want daar kunnen verschillende gemeenschappen samenleven". Geen sprake dat hij Brussel zou verlaten. Hij voelt zich er te goed. En iets zegt ons dat Brussel nog zal vertegenwoordigd worden in zijn toekomstige films.

Leuk... of niet?

Uw leuke café?De Markten. Uw leuke restaurant ? Bij den Boer. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Bij mij thuis, bij vrienden, rond een gezellige tafel. De plaats maakt niet veel uit, als het gezelschap maar plezier maakt. Uw leuke plaats voor een zondag? De buiten met mijn partner. Gezonde lucht scheppen in de natuur. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum)? KVS. Uw leukste wijk in Brussel? Ik hou van de mengeling in Brussel: men heeft er geen nood aan Brussel te verlaten om te reizen. Elke wijk heeft haar specifieke kenmerken en bijgevolg heb ik geen lievelingswijk. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? De Vlaanderenstraat. Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Ik hou van het feit dat ik Brussel nooit zal kunnen verlaten, zelf als mag ik nooit "nooit" zeggen. En ik hou ook van de Brusselaars! Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? De stijging van de huurprijzen. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Leuk, maar overdekt en verplaatsbaar. - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Heel goed! - Rookvrije restaurants en bars? De gezondheid is van primordiaal belang. Ik ben dus akkoord. - Verbod op frietkoten? Dom!

Avond Avond