Child Focus: reddingsboei voor verdwenen kinderen

Geschreven door BrusselsLife Team - 27 sep. 2006, 00:00 (Bijwerken: 31 jul. 2015, 07:40)
Child Focus: reddingsboei voor verdwenen kinderen
Child Focus is opgericht in 1998 naar aanleiding van de verdwijning van de kleine Julie en Mélissa en de affaire Dutroux. De papa van Julie, Jean-Denis Lejeune, heeft de basis gelegd voor dit Europees centrum voor verdwenen en seksueel misbruikte kinderen. Child Focus komt tussen bij onverklaarbare verdwijningen (ongedefinieerd), weglopen, ontvoering door derden of een ouder (naar het buitenland) en seksuele uitbuiting en seksueel misbruik buiten gezinnen.

Foto’s van verdwenen kinderen op kleine affiches die bijna overal zijn opgehangen, daarvoor heeft Child Focus gezorgd. Dankzij de vele vrijwilligers die voor Child Focus werken, is de reactietijd aanzienlijk ingekort, wat de kans op gezond en veilig terugvinden vergroot. Child Focus luistert, ondersteunt en adviseert slachtoffers en hun families. Het volgt ook dossiers op en zorgt voor belangrijke contacten met de politiediensten en de magistratuur. Dit unieke voorbeeld in Europa behandelt jaarlijks meer dan 3000 dossiers en kan jaarlijks ongeveer 70% ervan afsluiten.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]