De Michelingids deelt zijn sterren uit in Brussel

Geschreven door Frédéric Solvel - 22 nov. 2010, 00:00 (Bijwerken: 18 aug. 2017, 06:23)
De Michelingids deelt zijn sterren uit in Brussel
De nieuwe Michelingids selecteerde meer dan 1.500 hotels en restaurants in alle categorieën en prijsklassen. En in Brussel gaan de sterren naar...

De cuvée 2014 is bekend, geen grote revolutie, maar toch een kleine verrassing aan de Tervurenlaan! Brussel, Europese hoofdstad, heeft nog steeds geen drie sterren... Enkel de Karmeliet in Brugge, het Hof van Cleve in Kruishoutem en Hertog Jan houden de bovenhand in de Belgische gastronomie met de grootste onderscheiding.

2 Michelinsterren in Brussel

Christophe Hardiquest en zijn Bon-Bon stijgen een trapje en krijgen de felbegeerde tweede ster. Aan de top van de Brusselse gastronomie vergezelt hij Comme chez Soi, Sea Grill en Chalet de la Forêt.

1 Michelinster in Brussel

In de categorie een ster verwelkomen we graag restaurant La Villa Lorraine dat opnieuw in het rode bokje staat en ook WY die er voor het eerst in staat. Zij vergezellen:

  • Alexandre
  • Bruneau
  • Kamo
  • La Paix
  • Le Passage
  • San Daniele
  • Senza Nome
  • Truffe Noire
  • Va Doux Vent die hun ster behouden.

We herinneren eraan dat Brussel ook een stad van de tijdelijke gastronomie is, met de Tram Experience die blijft rondrijden en de C Experience die net zijn fornuizen op de top van de IT Tower heeft geplaatst.

Bib Gourmand

Wat betreft de "Bib Gourmand" die zaken selecteert met een kwalitatieve keuken aan maximaal 36 euro per menu:

In de periferie

Lekker eten is geen Brussels monopolie, dat bewijzen enkele adresje in de periferie. Wat betreft de Michelinsterren: Michel in Groot-Bijgaarden, 't Stoveke in Strombeek en Terborght in Huizingen.

En voor wie op zoek is naar redelijke prijzen: De Oude Pastorie in Kraainem, Noï in Linkebeek, La Chasse des Princes in Sterrebeek, Mariadal in Zaventem, Mamy Louise in Waver, Louise in Ter Hulpen...

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]