TOP
-->

Nordic walking heeft onze contreien bereikt

Baudouin Van Humbeeck.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 09 Apr 2018, 08:04

Het is dè nieuwe manier van intelligent stappen. Nordic walking komt uit Finland overgewaaid.

Deze vrijetijdssport is toegankelijk voor iedereen en heeft een weldadig effect op de fysieke conditie doordat men 30 tot 40% meer energie verbruikt dan bij traditioneel wandelen. Oorspronkelijk is het de methode waarop de Nordic competitieskiërs tijdens de zomer trainen. Hun methode is aangepast aan het grote publiek.

Met dezelfde dynamische bewegingen zorgt Nordic walking voor een sterkere spiertonus, betere ademhaling, vermindering van het stressniveau en spierspanning in ons lichaam en een belangrijke verbetering van het algemene evenwicht. Het gaat gepaard met een uitzonderlijk wandelcomfort dankzij het gebruik van "nordic sticks" en het contact met de natuur.

Het principe van Nordic walking is heel eenvoudig: het gaat erom tijdens het stappen de natuurlijke evenwichtsbeweging van de armen te accentueren en het lichaam voort te bewegen met behulp van twee stokken (de "nordic sticks"), dit terwijl u een cardiovasculaire en musculaire beweging maakt. Twee verenigingen organiseren wandelingen, toegankelijk voor iedereen in Brussel (parken, Zoniënwoud), Wallonië en Vlaanderen.

Individuelesporten Joggen