Mama en papa op het terras, de kids op de schommel

Geschreven door Frédéric Solvel - 28 jun. 2006, 00:00 (Bijwerken: 12 jul. 2018, 10:19)
Mama en papa op het terras, de kids op de schommel
Wat doe je met de kinderen als je eigenlijk van wat welverdiende rust wil genieten? Een terrasje met een speelplein in de buurt is altijd een goed idee, dat zal je na afloop moeten toegeven. Een greep uit de 300 Brusselse speelpleinen.

Wat doe je met de kinderen als je eigenlijk van wat welverdiende rust wil genieten? Een terrasje met een speelplein in de buurt is altijd een goed idee, dat zal je na afloop moeten toegeven. Een greep uit de 300 Brusselse speelpleinen.

Ter Kamerenbos

De Patinoire du Bois de la Cambre is een niet te missen plekje om langs te gaan. Wie naar het Ter Kamerenbos komt om te skaten, kan op het terras even uitblazen. Er is ook een leuk beveiligd speelplein. Zin in meer? Trek dan je stoute schoenen aan, ga richting Chalet Robinson en klauter in een bootje voor een tocht op het water. 

Chalet de Malou

In Woluwe bevindt zich een enorm domein met houten speeltuigen. In het midden van het speelplein bevindt zich Chalet Malou, de uitgelezen plaats om fijn met het gezin een drankje te nuttigen of, in het weekend, voor een barbecue. Op een steenworp daarvandaan staat de Brasserie des Etangs Mellaerts, waar je een lekker stukje kan eten op het zomers terras dat baadt in het groen. Het speelplein is een erg aangename plaats om te vertoeven. En als je zin hebt in iets anders, ga dan voor een spelletje minigolf!

Chalet du Laerbeek

Aan de andere kant van de stad, in het Koning Boudewijnpark, biedt Chalet du Laerbeek het perfecte kader voor een gezellig familie-uitstapje.

Hallepoort

Wie zich in deze speeltuin komt uitleven, lijkt wel in een ander tijdperk te zijn beland. In de schaduw van een gigantische burcht waan je je in de middeleeuwen. Met wat verbeelding is de schommel geen schommel meer, maar een heuse katapult. Er zijn openbare toiletten voor wie snel even terug naar het heden wil.

 

Crédit photo: Flickr - CC-BY-NC-SA by jpplus60-ɿnɐd-uɐǝſ

Schaakmat!

In het Roodebeekpark, dat nog maar pas gerenoveerd werd, staat de parkwachter je op te wachten voor een reuzegroot partijtje schaak. Knappe koppen zetten er hun grijze massa aan het werk en belonen hun hersencellen nadien met een heerlijke picknick.

Rood Klooster

Waar vroeger psalmen en religieuze gezangen de priorij van het Rood Klooster vulden, brengt nu het geluid van lachende kinderen leven in de brouwerij. Geen ridders of prinsessen te bespeuren, want hier zijn piraten de baas! Vooraleer de ouders het speelplein onder schot nemen, kunnen ze aansterken in de cafetaria rechtover de paardenstallen.

Stardust Park

Maar wat als het weer niet meezit? Dan is het tijd om de grootste binnenspeeltuin van Brussel te ontdekken! Glijbanen, botsautootjes, labyrinten en nog zo veel meer: in Stardust Park vind je attracties in alle soorten en maten, voor kinderen van 2 tot 12 jaar. In deze magische wereld – stardust betekent niet voor niets ‘sterrenstof’ – voelen ook de ouders zich thuis. Ze kunnen terecht in het restaurant om de honger te stillen of in de lounge om wat te relaxen. Bovendien is er gratis Wi-Fi, waarmee ze bijvoorbeeld naar brusselslife.be kunnen surfen. Zowel ouders als kids zullen heel wat te vertellen hebben!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]