Parijs, iedereen stapt uit!

Bezoeken & Ontdekkingen
Geschreven door Frédéric Solvel - 18 mrt. 2007, 00:00 (Bijwerken: 09 apr. 2018, 14:15)
Parijs, iedereen stapt uit!
Het station Brussel Zuid is een belangrijk spoorknooppunt van Europese steden. Profiteer ervan om te genieten van een ontspannende citytrip... Iedereen aan boord, BrusselsLife neemt u mee naar Parijs!

Ietsje meer dan een uur na uw vertrek vanuit Brussel openen de poorten van de Lichtstad zich voor u. Geniet van uw transfert naar het hotel (dat u liefst al gereserveerd heeft) van Paris By Night: vraag de taxichauffeur om de grote straten te nemen en rijden langs de toeristische trekpleisters en aarzel niet om hem enkele omwegen te laten maken.

Een eerste nacht na een show of en diner en u kunt op pad gaan! Vooraleer naar de Marais te gaan voor een namiddag shoppen, kunt u eerst een bezoekje brengen aan la Porte d'Auteuil om kennis te maken met een wereldberoemde sporttempel: Roland Garros. In de schaduw van Court n°1 ligt het oude huis van de tuinman van het stadion. Het is omgebouwd tot een museum. Bij een begeleid bezoek ziet u de vertrouwelijkste zones van het stadion. U leert snel de plaatsen kennen, maakt een wandeling doorspekt met anekdotes, praktische details en historische waarheden...

Uw pols gaat sneller slaan als u de trappen van de court Suzanne Lenglen beklimt en u denkt nog aan één ding: stappen op het gravel van Center Court. Het ogenblik nadert. De spanning stijgt nog bij het bezoek an het perscentrum, de ontvangstzone van de spelers en hun restaurant. Als de deuren van de kleedkamers opengaan, zou u graag een speler tijdens zijn finale zijn... Nog enkele stappen en Central Court (Court Philippe Chatrier) is het uwe: het orgelpunt van een buitengewoon bezoek!

Op zaterdagavond is er veel te beleven in Parijs... Na een misschien eerder korte nacht zijn we weer vertrokken: richting Versailles en het bekende paleis met dezelfde naam. Een buitengewone weg in Versailles? U moet het durven! Wij scheppen een luchtje in de tuinen, nemen plaats op een romantisch bootje op het Grand Canal en laten ons verrassen door het Domaine de Marie-Antoinette. Verbluffend! Men waant zich niet op enkele minuten van Parijs!

Elk seizoen hebben de tuinen andere aantrekkingspunten. De herfst: het kleurenpalet, de frisse lucht,... De lente: de koelte onder de bomen, een plezierig boottochtje met op de achtergrond het koninklijke verblijf. De zomer: terug naar de bron met les Grandes Eaux en Fêtes de Nuit. In het kader van het project "Grand Versailles" is het domein van Marie-Antoinette een koninginnestuk geworden van de koninklijke puzzel. Mis tussen de Franse en Engelse tuinen, tussen strakheid en rondingen het gehucht van de koningin (Hameau de la Reine) niet: totaal onverwacht! Het dorp van de koningin waar ze met haar kinderen wou genieten van de geneugten van het platteland...

En als u nog energie overheeft, beklim dan de trappen van de Notre Dame! Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]