TOP

De homoplaatsen in Brussel

Rédaction BrusselsLife.be.

05 May 2010, 05:05 Last Updated: 17 May 2019, 15:05

De uitgaansplaatsen voor homo's zijn er niet enkel en alleen voor hen... Het zijn onuitputtelijke bronnen van feesten, die voor iedereen openstaan! In Brussel, "gay friendly" hoofdstad bij uitstek, vermaak je je zonder twijfel!

Op zoek naar de beste uitgaansplaatsen voor homo's in de hoofdstad? Wij verzamelden informatie over fiestas voor jou in Brussel...

De musts

Als je dè plaatsen van de Brusselse homonachten wilt uittesten, dan is er een aantal echte musts! Te beginnen bij de nachtbar Chez Maman. De zaak is open op vrijdag en zaterdag. Je gaat er best na middernacht heen. De sfeer wordt er verzekerd door cabaretspektakels. Maar je kunt er ook dansen op alle moderne hits.

Zoek je ongeremde avonden die heel wat feestvierders uit heel Europa mobiliseren? De soirées van La Démence zijn ongelooflijk succesvol, zelfs buiten onze grenzen! Noteer in je agenda alvast deze must van de regenboognachten: één keer per maand bij Fuse! Beleef de top van de House deejays van de homowereld op drie verdiepingen.

Afspraak op zondag bij You Night Club. Een vaste waarde voor je gekke avonden, het einde van het weekend is steeds gewijd aan het gay publiek. De avonden verlopen elke week in een ander thema. Het is dus steeds een nieuwe gelegenheid om te dansen tot laat in de nacht. De clubbers die de zaak bezoeken, blijven jong.

De events

Jaarlijks zorgen events gewijd aan de LGBT gemeenschap voor een uitzonderlijk feestkader. De Belgian Lesbian and Gay Pride en zijn defilé en het festival Gay et Lesbiens en zijn filmvoorstellingen zorgen voor meerdere dagen niet te missen festiviteiten.

Enkele avonden onder de andere

De Arab Funky Party (ook de soirées Merbaha genoemd) staat voor avonden voor de homo's en lesbiennes uit de Maghreblanden, het Midden-Oosten, Turkije, Sub-Sahara-Afrika en hun vrienden. De vereniging Merhaba startte haar avontuur meer dan tien jaar geleden met zes avonden per jaar. Het concept werd bedacht voor homo's van Afrikaanse of Oosterse origine voor wie het soms moeilijk is hun homeseksualiteit toe te geven. Deze avonden zullen ook de aanhangers van Turkse pop, rai en Oosterse house verleiden...

De soirées Dansez-vous français bieden al bijna tien jaar elke eerste vrijdag van de maand avonden die gewijd zijn aan het Franse chanson! Afspraak in de Visverkopersstraat aan Metro Valdi!

Bij Mr Wong of bij Madame Moustache is het publiek niet louter gay maar deze zaken worden erg geprezen door de Brusselse gay community. Wat je hoort is er alternatiever dan wat je kunt horen bij You of bij Fuse tijdens de soirs de Démence!

Bar & Café Bars Bar & Café