Super & Co Tentoonstelling

Culturele Plaatsen
Geschreven door BrusselsLife Team - (Bijwerken: 21 dec. 2012, 15:17)
Super & Co Tentoonstelling

Met zijn strakke bodystocking en een lijf als van een bodybuilder is de superheld de enige primaat die kan vliegen. Hij is razendsnel, véél sneller dan zijn eigen schaduw, en beschikt over een bovennatuurlijke kracht. Hoewel hij een dubbelleven leidt, is er op zijn moraal niets aan te merken. Een liefdesleven heeft hij niet. Hij reist graag, vooral dan in de mythologie en legendes.

Net als Kuifje wordt hij maar niet ouder, soms is er sprake van een vader en moeder. Hij beloont eerlijke burgers en geeft de vijanden van de mensheid ervan langs. Daarvoor onderhoudt hij goede relaties met de plaatselijke politie en de CIA. Hij trotseert zonder aarzelen de kosmische gevaren die de samenleving bedreigen.

Economisch gezien is de superheld een 'franchise' met een sterke visuele identiteit, voorzien van een pak onfeilbare gedragsregels.

De tekenaar in het Huis van het Beeld is daar echter niet als een soort impresario, daarvoor is de kijk op internationale roem te sceptisch. Welkom dus te midden van deze lichtjes autistische superhelden, bestrijders van het onrecht, soms verbazend onhandig wanneer ze bijna over hun eigen cape struikelen. Superhelden met beperkte supergaven. Met slecht gemaakte kostuums, omdat liever lui dan moe soms beter uitkomt. Welkom bij deze antihelden, sympathieke stoethaspels die ze zijn, en bij alle anderen bij wie zo'n lichte handicap niet in de weg zit.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]