Tips om energie te besparen

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 30 sep. 2006, 00:00 (Bijwerken: 11 jul. 2013, 12:48)
Tips om energie te besparen
Het is winter. De gas- en elektriciteitsfacturen stijgen weer. Nochtans kan u de kosten drukken door enkele dagelijkse gewoontes aan te passen.

Schakel uw televisietoestel uit en trek de stekker uit van elektrische apparaten als u ze niet gebuikt. Een televisietoestel in waakstand of een gsm-lader die 24 uur per dag in de stekker zit, kost 60 euro per jaar.

Het kan vanzelfsprekend lijken, maar hoe warmer u zich kleedt, hoe minder uw factuur zal stijgen. Dankzij goede pantoffels en een warme trui kunt u bijvoorbeeld de verwarming al een graadje lager zetten en 7% op uw factuur besparen.

Kies voor energiebesparende lampen

Ze verbruiken niet alleen zes keer minder stroom dan klassieke lampen, ze gaan ook veel langer mee en geven evenveel licht. Een halogeenlamp van 75 Watt komt overeen met een energiebesparende lamp van 15/20 Watt.

En ook in de douche kunt u besparen. Met het water dat u verbruikt voor drie traditionele douches, kunt u vijf keer douchen met een energiebesparende douchekop. En u zal even goed gewassen zijn.

Ecologie op kantoor

Door dubbelzijdige kopieën te maken, bespaart u een twintigste van een boom. E-mails versturen redt een ander twintigste van een boom. Beperk dus het gebruik van papier en red bomen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]