Twee Brusselse bioscopen als geen ander

Geschreven door BrusselsLife Team - 19 jun. 2005, 00:00 (Bijwerken: 09 mrt. 2022, 17:37)
Twee Brusselse bioscopen als geen ander
Op de grens tussen Vorst en Sint-Gillis kan men nog een traditionele buurtbioscoop vinden: de Movy-Club. Gebouwd in het begin van de jaren dertig door de architect Leroy, opende zij haar deuren in 1934.

In een stijl die een mengeling is van Art Deco and modernisme, heeft zij haar intimistische kant behouden die fel afsteekt tegen de grote actuele bioscoopcomplexen. Ook de keuze van het filmprogramma komt hoegenaamd niet overeen met die van de andere zalen. Bovendien is het de enige bioscoop waar de loketbediende, de barman, de ouvreuse en de operateur één en dezelfde persoon zijn: Pierre Guelette, de directeur van de Movy-Club. Een filmklassieker bekijken in een zaal uit die tijd is een waarachtige reis door de tijd.

Een andere bioscoop die eveneens een bezoekje waard is: de Styx die haar deuren opnieuw geopend heeft na enkele maanden verbouwingen. De kleinste bioscoop van Brussel bezit vandaag de dag een moderne technologische uitrusting, nodig om haar programma van auteurfilms te kunnen vertonen onder optimale voorwaarden voor de ene van haar twee zalen en een meer klassiek programma voor de films "die het waard zijn" in de andere.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]