Een haven, enkele boten en cruises

Geschreven door BrusselsLife Team - 09 apr. 2007, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Een haven, enkele boten en cruises
De naam Brussel is onlosmakelijk verbonden met de prachtige Grote Markt, het gerestaureerde Atomium en de warmte van de inwoners. Iedereen denkt de hoofdstad te kennen, en toch... Wist u dat Brussel een haven is?

Het is een haven met een centrale ligging, in het hart van de grootste Belgische metropool. Ook al kent het grote publiek de haven misschien niet, u mag haar belang niet onderschatten. Met 300 bedrijven en bijna 12.000 werknemers, een jaarlijkse omzet van 4.250.000 000 euro en de behandeling van jaarlijks 6 miljoen ton goederen, kan de haven van Brussel zonder twijfel de concurrentie aangaan met een haven zoals Zeebrugge. De toegankelijkheid is uitzonderlijk voor een inlandse haven. In het noorden is Brussel verbonden met de Schelde en de Noordzee dankzij het kanaal van Willebroek, gelegd in de jaren 50. In het zuiden biedt het kanaal Charleroi-Brussel de mogelijkheid om naar Duinkerke, Luik en Rijssel te varen. In het voorbijgaan (-varen) kunt u de indrukwekkende hydraulische constructies bewonderen zoals het hellend vlak van Ronquières en de liften van Strépy-Thieu. Dankzij deze bijzondere situatie heeft Brussel de status van maritieme haven. Nog niet zo lang geleden had de haven niet zo’n goede reputatie bj de Brusselaars. En nu is het een van de aangenaamste plaatsen in de hoofdstad. Er zijn veel inspanningen gedaan voor de ontwikkeling van de haven. De vastgoedprijzen stijgen en bij het kleinste zonnestraaltje komen fietsers en skaters naar de kaaien. 'Brussel Bad' moet niet jaloers zijn op 'Paris-plage'. Valérie Motmans (St.)

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]