13pulsions

Geschreven door BrusselsLife Team - 06 dec. 2011, 00:00 (Bijwerken: 25 aug. 2015, 09:08)
13pulsions
Manuel Francisco Murillo Perdomo, alias 13pulsions, is psycholoog van opleiding en een schilder gespecialiseerd in portretten. Zijn atypische personages, gemaakt naar aanleiding van ontmoetingen, ademen authenticiteit en ervaring uit.

Achter deze pseudoniem gaat een jonge artiest schuil, 26 jaar en met een diploma psychologie. Tijdens zijn studies ontwikkelde hij een concept van een theorie. Hieruit is zijn artiestennaam voortgesproten. Geïnspireerd door de Freudiaanse driften ontwikkelde hij dertien types driften bij de mens. Als graffitimaker haalde hij zijn inspiratie voornamelijk uit street art en urban kunst in het algemeen. Hij probeerde eerst op de muren van de verschillende steden zoals Brussel en Barcelona. Vandaag de dag kan hij zich beter uitdrukken op doek, hout, kleding, decoratieve accessoires,... dankzij het gebruik van heel diverse technieken zoals acryl, spray of marker. Ook al aarzelde 13pulsions bij zijn eerste tentoonstellingen, hij is uitgegroeid tot een kunstenaar dankzij zijn deelnames aan talrijke tentoonstellingen en evenementen: Truc Troc in Bozar, Plastic in de Gésu Church of ook Art'n Bloom in Hotel BLOOM en nog zoveel meer.

Van de straat naar de galerijen

Ook al begon hij zijn artistieke carrière op de straat, 13pulsions dacht uiteindelijk dat hij zich beter zou kunnen uiten in een galerie. "Wat me het meest na aan het hart ligt bij mijn artistieke werk, is te kunnen praten met mensen die mijn schilderijen gezien hebben. Ik wil hun gedachten en hun gevoelens kennen en zo hun visie kunnen delen met de mijne," licht hij toe. En dat was totaal onmogelijk als graffitimaker in de straat. Toen liet hij zich ook vaak negatief uit over het illegale karakter van dergelijke schilderijen. Tentoonstellen heeft hem de kans gegeven om zich te uiten tegenover een groot publiek en om zich bloot te stellen aan opbouwende kritiek. Kriss Gutierrez Cuervo

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]