Africa < > Tervuren @ Africa museum

Geschreven door BrusselsLife Team - 26 apr. 2011, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Africa < > Tervuren @ Africa museum
Africa < > Tervuren is al aan zijn 7de editie toe. Deze dag is een bijna obligate afspraak voor de Afrikaanse gemeenschappen, de diaspora, en ieder die zijn hart op de juiste plaats heeft voor Afrika.

Dit jaar is het thema van de dag moderniteit, geïnspireerd op de tentoonstelling Fetish Modernity. We nodigen je uit om deel te nemen aan een waaier van activiteiten: concerten, dans- en muziekworkshops, creatieve ateliers voor kinderen en volwassenen, tentoonstelingen...

Een uitzonderlijke atmosfeer

De nadruk ligt voornamelijk op hedendaagse en hybride kunsten, producten die het resultaat zijn van culturele kruisbestuivingen. Urban arts zoals hiphop, capoeira of R&B laten zich inspireren door de klassiekers uit het Afrikaanse culturele erfgoed. Een groep djembé-virtuosen stelt deze alom bekende muziek in een nieuw daglicht. De hoofdact van de dag is de getalenteerde Pegguy Tabu, die het oeuvre van zijn vader Tabu Ley voortzet. Met zijn ensemble waar ook de fenomenale gitarist Olivier Tschimanga deel van uitmaakt, nodigt hij je uit om te dansen op de onweerstaanbare Congolese rumba.

Te blijven

Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan onze tentoonstellingen Fetish Modernity en Artists in Residence en aan de projecttentoonstelling LUMINEUS die op deze dag feestelijk geopend wordt. Reden genoeg om Africa < > Tervuren zeker niet te missen!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]