TOP
Advertisement

Alles over parkeren in Brussel

Victor Lepoutre.

16 Dec 2016, 14:12 Last Updated: 26 Apr 2018, 14:04

Rijd je in Brussel? We leggen de verschillende manieren in de hoofdstad en de verschillende geldende tarieven uit.

Alles over parkeren in Brussel
Alles over parkeren in Brussel

Er zijn verschillende oplossingen voor parkeren in Brussel. Parkeren in het centrum van de stad of parkeren op straat, waar u de hoofdstad bezoekt of waar u woont.


Parkeren in de straat in Brussel

Als u in een van de 19 gemeenten van Brussel woont, kunt u een waterkaart aanvragen bij uw gemeente, zodat u uw voertuig op de parkeerplaats kunt parkeren. . In de meeste gemeenten kost de kaart voor de eerste keer € 10,00 per jaar, de prijs van de tweede kaart varieert tussen € 50,00 en € 100 / jaar en de derde kaart kan een waarde tot € 200 hebben.


Als u niet aan de stad grenst, heeft u zich niet aangemeld voor een oeverkaart of bent u niet in de buurt
 

The Blue Zone: het is geen goede plaats om te parkeren, het kan daar worden geparkeerd.

The Green Zone: Het wil het parkeren van bewoners promoten (met een oeverkaart). Parkeren is niet beperkt, en de tarieven zijn: 0,50 € voor een half uur, 1,00 € voor een uur, 3,00 € voor twee uur, 4,50 € voor drie uur, 6, 00 € voor vier uur, daarna 1,50 € per extra uur.

The Grey Zone: het wordt betaald met een maximum van 4:30 parkeren. De tarieven zijn 0,50 € voor een half uur, 1,00 € voor een uur, 3,00 € voor twee uur, 5,00 € voor drie uur, 8,00 € voor vier uur, 9,50 € voor half vier.

The Orange Zone: het gaat om dichte maar kleine of lokale secundaire winkelcentra. Het wordt betaald met een maximum van 2 uur parkeren. De tarieven zijn 0,50 € voor een half uur, 1,00 € voor een uur, 2,00 € voor 1u30, 3,00 € voor twee uur.

De rode zone: de rode zone heeft betrekking op commerciële districten waar de vraag naar kort parkeren zeer belangrijk is gedurende de dag. Het wordt betaald met een maximum van 2 uur parkeren. De tarieven zijn € 0,50 voor een half uur, € 2,00 voor een uur, € 3,50 voor een uur en een half, € 5,00 voor twee uur.
Parkeren in betaalde openbare parkeergarages
Als laatste redmiddel kunt u overwegen om naar een van de openbare parken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te gaan. Dan presenteren wij u een gloednieuwe applicatie gelanceerd door de regio: P.Brussels. Deze applicatie is beschikbaar in de App Store en Google Play en zal beschikbaar zijn op 24000 openbare parkeerplaatsen in Brussel.


Altijd handig tijdens een kleine shoppingtrip naar het stadscentrum en een dag in de stad. Interparking is een van de belangrijkste beheerders van de Brusselse parkeergarages, het is ook mogelijk om praktische informatie op hun site te vinden.
 

Parking Sharing

In plaats van urenlang ruimte te zoeken, kunt u nu, met een financiële bijdrage, boeken van een andere persoon die het tijdens zijn afwezigheid beschikbaar heeft gesteld. Dit is het principe van myflexipark.be, een gemeenschap die parkeerplaatsen deelt tussen individuen.


Omgekeerd, als u uw parkeerplaats gedurende bepaalde uren van de dag niet gebruikt, kunt u deze ook op dezelfde site beschikbaar maken. Een slim systeem om tijd en geld te besparen.

Auto-industrie