Premiere Anna Karenina @ Bozar Cinéma

Geschreven door BrusselsLife Team - 12 nov. 2012, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Premiere Anna Karenina @ Bozar Cinéma
Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de prestigieuze Amerikaanse studio Universal, BOZAR CINEMA presenteert de nieuwste film van Joe Wright, Anna Karenina met Keira Knightley en Jude Law. Belgische twist: de choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, die het ontwerp van de choreografie van de film.

De beroemde Britse regisseur Joe Wright heeft een gedurfde en theatrale visie op de tumultueuze liefdesgeschiedenis die Leon Tolstoï beschreef in zijn roman Anna Karenina. We duiken in de hogere Russische kringen van het einde van de 19e eeuw. De jonge vrouw Anna is getrouwd met Alexis Karenina, een belangrijke staatsman. Ondanks de risico's die verbonden zijn met een relatie begint ze een verhouding met graaf Vronski. Spoedig is iedereen aan het hof op de hoogte van hun verhouding. Anna, die twijfelt tussen hart en verstand, besluit haar man en kind te verlaten en haar geliefde te volgen. Een keuze met zware gevolgen... De bekroonde Belgisch-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui creëerde een choreografie voor Anna Karenina. Een aantal dansers van zijn gezelschap, Eastman, nam deel aan de dansscènes.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]