Archive @ Cirque Royal

Geschreven door BrusselsLife Team - 27 jan. 2011, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Archive @ Cirque Royal
De Britse groep Archive komt verrassend uit de hoek. Ze vinden hun repertoire opnieuw uit met begeleiding van een orkest. Archive is een vaste waarde in de internationale rockscene. 2009 en 2010 waren al drukke jaren voor de band. Ze passeerden tot twee keer toe in ons land voor twee memorabele (en uitverkochte) concerten in de Hallen van Schaarbeek en in de Ancienne Belgique.

Op woensdag 6 april komen ze weer naar het Koninklijk Circus, maar deze keer pakken ze het anders aan. Archive wordt begeleid door een groot orkest van meer dan 30 muzikanten. Dat belooft een unieke en vooral zeldzaam intense concertavond op te leveren.

Archive

Archive liet zich eerder al opmerken, niet alleen door de voortdurende evolutie in hun muziek, maar ook door hun veelvuldig wisselende bezetting. De band, opgericht door Darius Keller en Danny Griffiths, brengt in 1996 zijn debuutalbum "Londinium" uit. De mix van donkere triphop en rap blijft tot op vandaag een referentie in het genre. Met een nieuwe zangeres brengt de band in 1999 een tweede album op de markt. "Take My Head" klinkt luchtiger, melodieuzer en leunt nauwer aan bij de trippop. In maart 2002 volgt een derde plaat: "You All Look The Same To Me". Het wordt een van hun mooiste realisaties, waarop de stem van Craig Walker perfect opgaat in een soort van donkere en psychedelische rock, zoals in het bekende "Again". In 2005 komt album "Lights" op de markt. Hierop flirt Archive weer met de progressieve rock. We horen de schitterende stem van David Penney en het talent van Pollard berrier en Maria Q. Zesde album "Controlling Crowds" (2009) betekent de terugkeer van rapper Rosko John. Archive neemt zijn publiek mee op een tijdloze reis, ondersteund door sythesizers en donkere, industriële beats. In oktober 2009 komt er zelfs een vervolg onder de naam "Controlling Crowds Part IV". Archive bewandelt een zeer gevarieerd carrièrepad met één constant gegeven: kwaliteit. Op 6 april zorgt Archive weer voor mooie muzikale momenten in een ongeziene formule, en dat in het Koninklijk Circus.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]