E-DAY ! Blijf thuis Europadag

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 08 mei 2020, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 05:07)
Blijf thuis Europadag
De Europese instellingen herdenken deze zaterdag Europadag met een volledig programma van online activiteiten.

Op zaterdag 9 mei herdenken Europese burgers Europadag; de datum van de Schuman-verklaring, waarmee Europa 70 jaar geleden de weg insloeg naar de huidige Europese Unie.

Gezien de omstandigheden van dit jaar zijn de Europese instellingen gesloten en organiseren ze dit weekend hun zeer populaire Open Dag niet. In plaats daarvan heeft het Europees Parlement een volledige agenda met online activiteiten, waardoor burgers de kans krijgen om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Schuman-verklaring, het werk van het Europees Parlement en de solidariteit van Europa tegenover Covid-19.

“70 jaar na de Verklaring van Schuman staat Europa voor een crisis die het gezamenlijk opstaan belangrijker dan ooit maakt. Dit jaar is Europadag niet alleen een kans om na te denken over de Europeanen die in 1950 geschiedenis hebben geschreven, maar ook voor degenen die vandaag geschiedenis schrijven en deze solidariteit in actie zien ", luidt de introductie van het officiële Facebook-evenement "Europadag " 2020 - 70 jaar solidariteit”.

Overdag zal een live-uitzending een exclusief gesprek bevatten met de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli; een thuisbezoek aan de vergaderzaal van het grootste vertaalparlement ter wereld; en interactieve discussies over wat de Europese Unie doet om de Covid-19-crisis aan te pakken, met haar belangrijkste campagne # EuropeanenTegenCovid19.

Hoe kun je deelnemen aan het online evenement?

- Volg het Facebook-evenement gedurende de dag

- Doe mee aan het #EuropeDay-gesprek op sociale media

- Hang je EU-vlag uit het raam (of teken er een en plak deze tegen het raam)

De website van het Europees Parlement voor Europadag bevat ook meer over de geschiedenis van de Schuman-verklaring. Een online tentoonstelling, video, podcast en Instagram-stories zijn allemaal beschikbaar om de betekenis achter 9 mei uit te leggen.

Fijne Europadag !

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]