Brussel in stripverhalen

Geschreven door BrusselsLife Team - 07 sep. 2021, 00:00 (Bijwerken: 09 sep. 2022, 08:59)
Brussel in stripverhalen
Brussel is al jaren de hoofdstad van het stripverhaal... BrusselsLife stelt u, in samenwerking met de gids "De Rouck Geocart 10 themawandelingen door Brussel", een wandeling voor langs beschilderde gevels in de hoofdstad.

La BD belge ne cesse de faire rêver petits et grands et ça, Bruxelles l'a bien compris! BrusselsLife, en collaboration avec le guide "De Rouck Geocart...

Een eerste belangrijke mijlpaal was de opening in 1989 van Belgisch Centrum van het Beeldverhaal , in de volksmond het museum van het stripverhaal. Sinds 1991 zijn er in de stad verschillende beschilderde muren, een gezamenlijk initiatief tussen de Raad en het museum. Intussen gaat het al om meer dan dertiggevels, verspreid over gans de stad. Ze stellen meestal populaire stripfiguren voor in een Brusselse setting. Omdat deze muurschilderingen vaak niet op het traditionele toeristische circuit liggen, ontdekt de nieuwsgierige amateur die ernaar op zoek gaat tegelijk ook totaal onbekende buurten... Anderzijds was de Belgische hoofdstad het decor voor een groot aantal albums, soms heel expliciet, soms meer discreet. Denken we bijvoorbeeld aan Het geheim van de Eenhoorn van Kuifje. Deze wandeling combineert deze twee aspecten, de relatie tussen de stad en strips en een niet-alledaagse rondgang in Brussel. Start van de wandeling: aan de voorkant van de Beurs, Beursplein. Steek de Anspachlaan over en neem de meest linkse van de drie straten aan de overkant, de Jules Van Praetstraat. Ze leidt u naar de Sint-Gorikshallen. Ga verder rechts van de hallen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]