DESIGN Brusselse interieurinrichting: enkele ideeën op een rijtje

Wonen & Huisvesten
Geschreven door Brusselslife Rédaction - 15 nov. 2023, 00:00 (Bijwerken: 15 nov. 2023, 15:29)
Brusselse interieurinrichting: enkele ideeën op een rijtje
Net je eigen stek gevonden in de stad? Dan is het nu tijd om deze volledig in te richten naargelang je eigen voorkeuren.

Aangezien Brussel fel bebouwd is, heb je wellicht niet al te veel ruimte voorhanden. Gelukkig hoeft dat helemaal geen probleem te vormen, zo lang je het juist aanpakt. Nood aan inspiratie? Volgende ideeën helpen je alvast op weg.

1. Urban jungle

Als er iets is wat je misschien mist in het Brusselse, is dat wellicht de natuur. Een stadsomgeving met zijn unieke rijhuizen en levendigheid is prachtig, maar de natuur is er minder aanwezig. Breng hier daarom verandering in door je stek om te toveren in een urban jungle waarbij je nooit voldoende planten hebt. Op die manier heb je een plek om tot rust te komen tussen alle drukte. 

2. Loftstijl

Woon je in een hippe loft? Dan zijn de hoge plafonds, grote ramen en wit laminaat een echte troef. Elementen van vroeger geven net een extra touch dus durf deze gerust te accentueren. Zo krijgen je gasten meteen een stadsgevoel wanneer je ze verwelkomt en hoef jij minder verbouwingen uit te voeren.  

3. Integratie van technologie

Hoe oud je loft ook mag zijn, in de interieurs van nu is technologie niet meer weg te denken. Daarom is het een goed idee om bij enkele zaken te kiezen voor de smart-variant. Die laten je vaak toe om veel tijd te besparen doordat ze een stuk praktischer zijn. Een oude stijl verweven met high-tech elementen kunnen een zeer interessante combinatie vormen. 

4. Open keuken 

Verder zal je niet snel een afgesloten keuken tegenkomen in Brusselse interieurs. Dat komt omdat een open keuken simpelweg een veel hippere uitstraling heeft. Deze vloeit op natuurlijke wijze over in de eetruimte en creëert een sterk gevoel van gezelligheid. Plaats bijvoorbeeld enkele barkrukken aan je kookeiland en kies ook voor open schappen waarbij je kookgerei en kruiden zichtbaar zijn. 

5. Industriële inrichting 

Daarnaast werkt een industriële inrichting zeer goed in de stad. Denk aan bakstenen muren, open leidingen en metalen accenten. Om zo’n uitstraling te creëren geef je ook best de voorkeur aan materialen zoals hout en metaal. Zo kan je bijvoorbeeld een metalen staanlamp plaatsen op een minimalistisch tapijt.

6. Kunstzinnige accenten 

Tot slot is het belangrijk om je interieur aan te kleden met de juiste decoratieve elementen. Wie aan het stadsleven denkt, denkt dan ook meteen aan artistieke kunstenaars, en deze maken vele interessante werken die jij kan ophangen in je stekje. Zo breng je instant wat levendigheid en kleur naar binnen. 
 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]