BrusselsLife met Françoise Pendville

Geschreven door BrusselsLife Team - 19 dec. 2006, 00:00 (Bijwerken: 03 jul. 2013, 08:01)
BrusselsLife met Françoise Pendville
Het is in Brussel en meer bepaald in de wijk van de creatievelingen rond de Antoine Dansaertstraat dat Françoise Pendville haar nieuwste trends tentoonstelt. Haar collecties zijn een weerspiegeling van de tijd.

Alles begon op school

Ze deed haar eerste inspiratie op op een speelplaats. Als dochter van een naaister werd Françoise Pendville lerares vooraleer zich succesvol in de modewereld te storten. Tijdens het observeren van de spelende kinderen tijdens de speeltijd, beeldde ze zich haar eerste model in: een jas van gecoate stof, met een magnetische sluiting die eenvoudig toe te doen is. Ze besliste zoveel mogelijk cursussen te volgen, leerde de noodzakelijke technieken maar het vak als een artiest zonder verplichtingen. Ze benadert de mode op een artistieke manier. Ze raakt aan, rimpelt, naait en geniet van stoffen en materialen alvorens te schetsen en patronen te ontwerpen. Françoise Pendville verwerpt het tijdelijke aspect van de mode en stelt zich tijdloze kledij voor met vloeiende basislijnen en maakt van de regenjas haar visitekaartje. Stéphanie Guillaume

Leuk... of niet?

Uw leuke café?Mokafé, Koningsgalerij. Uw leuke restaurant ? Fin de Siècle, Kartuizersstraat. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Bij vrienden of de Archiduc. Uw leuke plaats voor een zondag? Vlooienmarkten van Woluwe en op het Vossenplein en een pakje frieten eten zonder de klok in het oog te moeten houden. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum)? Bibliotheek Tropismes en alle festivals. Uw leukste wijk in Brussel? Vlaamsesteenweg. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? De Grote Markt, een mooi juweeltje Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? De zinneke-kant en de multiculturaliteit. Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? De ambtenarenmentaliteit en de lastige administratie. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Leuk - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Leuk - Rookvrije restaurants en bars? Leuk - Verbod op frietkoten? Niet leuk

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]