BrusselsLife deed de groene wandeling met de fiets

Geschreven door Olivia Regout - 21 sep. 2016, 00:00 (Bijwerken: 08 mei 2020, 17:12)
BrusselsLife deed de groene wandeling met de fiets
Op een frisse septemberochtend besloten we onze fiets te nemen voor een sportief dagje rond Brussel. Afspraak om 10 uur op de Alsembergsesteenweg, niet ver van het station Ukkel-Calevoet.

We vertrekken zonder ons onnodig zorgen te maken over de 60 kilometer die ons te wachten staan. Op naar Watermaal-Bosvoorde...

Van Ukkel naar Woluwe: de vingers in de neus

Al van bij het begin ervaren we het plezier van fietsen. We voelen ons als Philippe Gilbert bij de start van een koers. Fris als madeliefjes en bedwelmd door de ochtendwind beginnen we eraan. Of toch bijna... We zijn alvast niet gestart op het rustigste deel van de trip. We beklimmen berg na berg richting het natuurreservaat van Kinsendael tot het bos van Verrewinkel. Na een aantal keer schakelen, kunnen we onze krachten versterken op de Ukkelse hoogtes.

Onze inspanningen worden beloond... Na wat welverdiende Aquarius zijn we klaar om verder te fietsen op een meer dan aangename weg. We rijden het Zoniënwoud binnen en vergeten al snel de drukte van de stad door het sjilpen van de vogels en de glimlach van de zondagswandelaars.

We naderen de Vijvers van Bosvoorde, rusten even uit in het Zoniënwoud en doorkruisen vervolgens het Park van Ten Reuken. We doorspartelen de maandelijkse brocante onder de Hermann-Debroux brug en verlaten Oudergem richting Sint-Pieters-Woluwe via de promenade du chemin de fer. We trappelen verder richting bomen. We hebben al 21 kilometer afgelegd!

Van Woluwe naar Berchem: een pauze en weer op weg

Onze magen beginnen te knorren. We houden halt in het Schumanpark, doen enkele rekoefeningen en halen onze boterhammen boven. Er volgt een uitgebreide discussie over de haalbaarheid van het hele parcours. Pakken we de ronde van 60 kilometer aan of bezwijken we voor een binnenweg? We beslissen er voor te gaan, vastberaden, tot het einde!

De hemel verwelkomt onze beslissing met een buitje als we onszelf weer in het zadel hijsen. We trekken onze regenjas aan, niets kan onze motivatie aantasten... In Evere rijden we langs het kerkhof van Brussel. Het landschap is er stedelijker dan wat we tot nu toe zagen. Gelukkig is het zondag en zien we maar zelden een wagen.

Nadat we voorbij het kanaal zijn gereden en enkele kiekjes hebben getrokken bij het Atomium, doorkruisen we Jette via het Jeugdpark (Parc de la Jeunesse), het Koning Boudewijn park, het moeras van Jette... In Sint-Agatha-Berchem toont onze kilometerteller al 40 afgelegde kilometers aan!

Van Berchem naar Ukkel: de bocht is genomen

We hebben steeds minder kracht en nog maar een druppeltje Aquarius in onze rugzak... Onze laatste energiebronnen zijn een banaan en enkele centiliters water.

We verzamelen onze moed om de vlaktes van het Scheutbos en de vallei van de Pede te doorkruisen. En dan bezwijkt Solange. Ze geraakt geen meter meer vooruit. Het was heel leuk, maar ze heeft alles gegeven wat ze in zich had. Ze neemt de metro aan Erasmus en wenst ons een aangename rit. Afspraak thuis...

Ondanks de kloppende pijn aan ons zitvlak en de tegenwind aan de Zenne, volhardt het peloton. Op de een of andere manier slagen we er in het industriële landschap van Anderlecht te overwinnen. Na een laatste inspanning beëindigen we onze groene trip met het hoofd naar beneden op de site van Keyenbempt...

Het is 17.00u. Solange verwelkomt ons met warme chocomelk en een stapel welverdiende pannenkoeken. We zijn fier over onze prestatie en plannen al een volgende sportieve uitdaging: de Brussels Sight Jogging ! Olivia Regout

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]