Bye Bye auto !

Geschreven door Olivia Regout - 27 nov. 2012, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:23)
Bye Bye auto !
Of je motivatie nu filosofisch of economisch is: het idee om afscheid te nemen van je trouwe wagen overviel je op een dag...

Nochtans staat hij tijdens het lezen van dit artikeltje nog steeds voor je woning te pronken. Om je te helpen bij het wagen van de sprong zonder volledig afscheid te moeten nemen, somt BrusselsLife voor jou de alternatieven op.

 

Wagens

Afscheid nemen van je wagen en toch over een wagen beschikken? Dat is mogelijk! Cambio is in 2003 gelanceerd in Brussel met de volgende belofte: wagens delen. In de praktijk kan je telefonisch of via internet een wagen huren voor een duur naar keuze (van een uur tot meerdere dagen). De wagens wachten op hun chauffeurs op verschillende plaatsen in Brussel. Bij de terugkeer moet je je geen zorgen maken over een parkeerplaats. De wagens van Cambio kunnen terecht op gereserveerde plaatsen. Om een beroep te doen op Cambio moet je geabonneerd zijn. De reservatie wordt als volgt gefactureerd: een vast bedrag, het maandelijks abonnement en een variabel bedrag in functie van het gebruik van het systeem. Cambio beschikt eveneens over standplaatsen in enkele Waalse en Vlaamse agglomeraties en in Duitsland.

Zen Car biedt dezelfde dienstverlening maar in een ecologische versie, want de wagens zijn elektrisch! Je moet er enkel aan denken na gebruik de gedeelde wagen op te laden aan de oplaadterminal.

En waarom je traject niet combineren met ecologie, economie en sociaal leven? Daar gaat het om bij carpoolen. Het is eenvoudig: één enkele wagen gebruiken met een maximale bezetting waarbij de eigenaar financieel vergoed wordt voor het gebruik van zijn voertuig. Carpoolen heeft zijn nut al bewezen bij het traject naar en van het werk, maar het is ook in trek voor eenmalige trajecten. Je kan het zelfs doen om op vakantie te gaan. Op het web zijn er heel wat platformen die een schakel zijn tussen vraag en aanbod. Een selectie. Om te beginnen zijn er de internationale blockbusters zoals Karzoo.be of covoiturage.com. Vervolgens de Belgische: Carpool.be. En tot slot is Kids'Poolingde referentie om te carpoolen naar school.

Vaarwel wagen

Is het definitief afgelopen tussen jou en je wagen? Dan kan je een beroep doen op het openbaarvervoer. Tenminste als je geen voorstander bent van het vervoer op twee wielen. Die goede oude Hollandse fiets en zijn opvolger bewijzen zich al snel op trajecten van drie tot zeven kilometer. En geloof ons, als je in Brussel zeven kilometer per uur rijdt, kom je al ver. Wie minder sportief is kan kiezen voor een elektrisch aangedreven exemplaar terwijl de snelheidsduivels zullen verleid worden door de scooter. Vincent Depreay

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]