Colinjc

Geschreven door BrusselsLife Team - 06 dec. 2011, 00:00 (Bijwerken: 17 jul. 2017, 13:14)
Colinjc
Als artiest made in Brussel onderscheidt Jean-Christophe Colin zich dankzij zijn grafische werelden die zowel gevarieerd als bijzonder zijn. Zijn grootste troef: een heel grote polyvalentie in de media en de technieken met behoud van een eigen identiteit.

Afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel, tekent Jean-Christophe al sinds zijn kindertijd. Zijn werken, geïnspireerd door de monsters en hersenschimmen van een fictieve wereld, reflecteren een verschoven wereld en dompelen u onder in een irreëel getinte atmosfeer. Hij is een liefhebber van stripverhalen en zijn fantasie is gedrenkt in het fantastische grafisme van bepaalde boeken, zoals die van Régis Loisel. In de loop der jaren, soms uit noodzaak soms voor het plezier, heeft hij zich gediversifieerd en vandaag draagt hij probleemloos de verschillende petten van tekenaar, graffitikunstenaar, illustrator en grafisch ontwerper. Hij evolueert even gemakkelijk in het domein van de digitale schilderkunst als in dat van het live schilderen. En hij beheerst ook het puur architectonisch tekenen. Maar dat is niet alles! Hij uit zijn werelden via verschillende media zoals stickers, T-shirts, schilderijen, beeldjes... en ja, hij is ook beeldhouwer in zijn vrije tijd. Binnenkort zal hij zelfs deelnemen aan een project van een animatiefilm. Als veelzijdige kunstenaar heeft colinjc een groot verlangen naar onafhankelijkheid behouden. Zijn keuzes weerspiegelen zijn wens om een alternatief te bieden voor de mainstreamcultuur en dat binnen de lijntjes van de wettelijkheid.Kriss Gutierrez Cuervo

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]