De kunst Belgisch te zijn door Richard Hill

Geschreven door BrusselsLife Team - 05 sep. 2005, 00:00 (Bijwerken: 29 jul. 2015, 08:25)
De kunst Belgisch te zijn door Richard Hill
Alsof de geschiedenis al niet hard genoeg is geweest met de Belgen, zijn de media en de publieke opinie, in het beste geval, verdraagzaam, maar in vele gevallen, spijtig genoeg, spottend en zelfs vijandig.

Richard Hill, de Britse auteur van "Wij Europeanen, Euromanagers en Martians" heeft geprobeerd het evenwicht te herstellen. Al 40 jaar tekent hij het leven in België op. Hij beschrijft de cultuur en het karakter van het Belgisch volk. Hij onderzoekt de verschillende levensstijlen en de waardesystemen van de diverse gemeenschappen die ons land telt en stelt een evaluatie van hun krachten en hun onvolkomenheden voor. Het resultaat is een kompleet en sympathiek overzicht van een land dat dikwijls onderschat wordt maar dat toch ontegensprekelijk in het patchwork van Europa thuishoort. Het boek biedt de lezer een reis door het labyrinth van de Belgische culturen, legt de nadruk op de diverse talen en de verschillen die er bestaan om te eindigen met een vergelijking van de Belgische mentaliteit met haar dichtste buren. Zoals ook de Belgische striptekenaar Picha, het zegt, de beste manier om een cultuur te beschrijven, is om een procedure van uitsluiting te volgen: "wat de Belg karakteriseert, is alles wat niet Frans, Duits, Engels of Hollands is..."

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]