De mooiste communiefoto’s maak je in en rond de grootstad

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 23 mrt. 2023, 00:00 (Bijwerken: 23 mrt. 2023, 11:36)
De mooiste communiefoto’s maak je in en rond de grootstad
Laat de lente nu net het seizoen zijn waarbij de natuur in haar vrolijkste kleuren achter de hoek komt kijken.

Roze bloesems of velden vol tulpen en hyacinten doen menig romantische ziel onder ons wegdromen. Doe daar nog een gelukkig moment als een communie of lentefeest in het vooruitzicht bij en je hebt de ideale mix voor een dagje uit in een prachtige setting.

Foto’s in de stad

De mooiste communiekiekjes kun je ook in onze geliefde hoofdstad Brussel maken. Weet je niet meteen waar naartoe? Volg dan zeker op de voet wanneer de magnolia’s in volle bloei staat als je in het Park van Laken passeert. Recht tegenover de ingang van de Koninklijke Serres van Laken kun je je tegoed doen aan schitterende bloemenpracht. Misschien wel een locatie voor een bijzondere fotoshoot? 

Goede voorbereidingen

Verzamel op voorhand online heel wat poses die je samenbrengt via een moodboard. Zo kun je op het moment zelf alle poses zien in één oogopslag. Vergeet ook niet om voldoende accessoires mee te nemen zodat je nog dat extraatje kunt toevoegen aan de ideale foto. Denk hierbij aan ballonnen, bellenblaas, zonnebril, … Hoe beter je voorbereid bent, hoe sneller de fotoshoot ook kan gaan want onderschat het niet: het is genieten maar ook wel een vermoeiende bezigheid. Zorg dus zeker dat je wat lekkers bij hebt en ook iets kunt gaan drinken in de buurt om even te verpozen. Intussen kun je al een blik werpen op de eerste foto’s en wegdromen van de mooie communiekaarten die je kunt maken met al dat prachtig fotomateriaal. Vervolg daarna je weg voor het tweede deel van de fotoshoot. Dit kan evengoed op een andere locatie zijn binnen de stad of je wijkt uit naar de rand. Wil je liever toch op één locatie blijven?

Zeker doen, maar zorg dan voor voldoende variatie in de achtergrond en de poses van je lieve schat.

Buiten de stad

De Plantentuin van Meise is het hele jaar door een bezoekje waard maar ook zeker in de lente. Met de mooie locatie van het kasteel van Bouchout als achtergrond heb je meteen een leuke setting en bovendien kun je het combineren met de gigantische serre. Laat je kind poseren tussen de tropische planten en bloemen en je zal daarna communiekaartjes maken waar iedereen versteld van staat.

In april kun je ook terecht in het park en de serres van het kasteel van Groot-Bijgaarden om de mooiste foto’s te maken. Het hele park is aangekleed met velden vol tulpen en honderden soorten hyacinten en narcissen. Niet alleen een lust voor het oog maar ook de ideale omgeving om prachtige foto’s te maken. Ga er wel niet vanuit dat je alleen zult rondlopen in het park. Kies dus zeker een tijdstip uit waarop het minder druk is. Zo kun je foto’s maken van je zoon of dochter in alle rust en bovendien de lente op haar mooist vastleggen in een fotoreportage.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]