De QR-codes zijn geland in Brussel !

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 10 feb. 2011, 00:00 (Bijwerken: 24 aug. 2015, 10:19)
De QR-codes zijn geland in Brussel !
Het is zover, Brussel heeft ook zijn streepjescodes! Sedert enkele dagen verspreiden vreemde kleine zwart-witte vierkantjes zich naar de vier hoeken van de stad. Deze vormen, de QR-codes, maken het voor voorbijgangers met een Smartphone mogelijk zich real time te informeren.

De QR-codes (Quick Response) danken hun naam aan het feit dat u, eens uw Smartphone ze gescand heeft, automatisch verbonden wordt met een webpagina die u een schat aan praktische, duidelijke en concrete informatie geeft over de bezochte plaats: telefoonnummer, adres, openingsuren, tarieven, diensten, agenda, geschiedenis, liggingsplan, illustraties,...

Een beetje geschiedenis

De QR-codes zijn in 1994 gelanceerd in Japan. Pas 10 jaar later experimenteerden Bordeaux en Toulouse met dit verbindingssysteem tussen de fysieke en de virtuele ruimte. Maar in België is Brussel de pionier op dit gebied!

De QR-codes in Brussel

Momenteel heeft de stad op 24 belangrijke plaatsen in het Brusselse leven stickers met QR-codes aangebracht: op het fronton van het stadhuis, bij de ingang van musea, administratieve gebouwen, bibliotheken, zwembaden,... Elke code leidt naar een webpagina met informatie in het Frans, Nederlands en Engels.

Hoe een QR-code scannen?

U moet over een Smartphone beschikken, maar nier over gelijk welke... Hij moet uitgerust zijn met een camera, een internetverbinding (3G, EDGE, WiFi-netwerk) en een lezer voor QR-codes. Geen paniek: als uw telefoon niet met dit type lezer is uitgerust, moet u eerst de toepassing downloaden en installeren. Deze is gratis beschikbaar in online winkels zoals Apple iTunes, Android Market, Ovi Store, Blackberry App World, Windows Phone Marketplace,... Zodra de toepassing geïnstalleerd is, volgt u onderstaande procedure: - Open de toepassing om QR-codes te lezen. - Scan de QR-code met de camera van uw toestel. - De toepassing herkent de code en geeft automatisch de informatie weer op het scherm. Alexandra Ames

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]