Draag nog meer zorg voor je huid dankzij deze tips

Schoonheid & Welzijn
Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 21 mrt. 2024, 08:20)
Draag nog meer zorg voor je huid dankzij deze tips

Misschien heb je al een uitgebreide skincare routine, maar dat wil niet zeggen dat je je huid niet nog nét dat tikkeltje beter kan verzorgen.

Huidverzorging voor de gevoelige huid is een cruciale stap die je niet mag overslaan in je skincare en make-up routine. In dit artikel vind je vijf originele tips die je helpen om je huid een extra dosis liefde te geven. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Gebruik een Jade Roller 

Heb je ooit al eens gehoord van een jade roller of een Gua Sha tool? Deze eeuwenoude schoonheidsmiddelen worden al lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en kunnen wonderen doen voor je huid. Door zachtjes over je gezicht te rollen met een jade roller of een Gua Sha tool, stimuleer je de bloedsomloop, verminder je zwellingen en verbeter je de opname van huidverzorgingsproducten. 

Maak je eigen gezichtsmaskers

Verwen je huid met zelfgemaakte gezichtsmaskers gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals honing, avocado, yoghurt en havermout. Deze ingrediënten zitten boordevol voedingsstoffen en antioxidanten die je huid hydrateren, kalmeren en revitaliseren. Je kan er ook een paar druppels van je favoriete serum aan toevoegen als je een gevoelige huid hebt. Experimenteer met verschillende recepten en ontdek welke het beste werkt voor jouw huidtype. 

Droogborstelen voor een stralende huid

Droogborstelen is een super goede manier om dode huidcellen te verwijderen, de bloedsomloop te stimuleren en de huidtextuur te verbeteren. Gebruik een droge borstel met natuurlijke haren en borstel zachtjes over je huid in opwaartse bewegingen. Begin bij je voeten en werk naar boven toe. Doe dit voor het douchen om je huid een boost te geven, je zal zien dat je huid daarna veel zachter aanvoelt en er stralend uitziet. 

Gebruik een voedend serum

Wist je dat serum echt een wondermiddeltje is voor onze huid? Veel serums hebben een geconcentreerde formule die krachtige actieve ingrediënten bevat om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals hydratatie, anti-veroudering, helderheid en meer. Denk maar aan het Hyalu B5 serum, dat je huid meteen een boost geeft. Het heeft een lichte textuur die diep in de huid doordringt, waardoor het effectiever is dan gewone crèmes. Serums leveren voedingsstoffen bovendien rechtstreeks aan de huidcellen, waardoor ze een krachtige boost krijgen. Win-win!

Neem een kruidenbad

Verwen jezelf eens met een ontspannend kruidenbad om je huid te kalmeren en te hydrateren. Voeg gedroogde kruiden zoals lavendel, kamille en rozemarijn toe aan een warm bad en laat ze trekken om hun heilzame eigenschappen vrij te geven. De natuurlijke oliën en antioxidanten in deze kruiden helpen om je huid te verzachten, te voeden en te revitaliseren. Bovendien ruikt je bad nu ook nog heerlijk. Genieten maar!


 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]