TOP
Advertisement

Dress Codes

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 10 Jul 2017, 15:07

Kleine willekeurige gids gericht aan hen die het beu zijn dat ze de selectie van clubs niet begrijpen...en we profiteren er ineens van om raad te geven over de weg die je het beste neemt. Van het genre "als u dat graag doet, dan zal u dat misschien ook tof vinden."

Zekere clubs bevinden zich in meerdere categorieën en dat is geen toeval. (En het is noch een wet, noch een absolute waarheid, het is een schatting...om ervoor te zorgen dat u zich niet vergist, om zich aan een avond aan te passen)

Chic & strass

Look chic & strass, Dolce e Gab, Dior et Gucci ... sexy of kostuum normaal, vooral geen streetwear: Louise Gallery, Le You, Le Jeux d'Hiver, B.Club in Brakel, Mezza in Brakel, het Belga Queen café, At Seven,...

Ultra Fashion

Look ultra-fashion, clubbing, Ibiza, of sexy, geen streetwear: Mad Club, Le You, La Démence gay, Strong gay, La Rocca in Lier (vlakbij Antwerpen), l'H2O in Pecq (Doornik).

Absoluut klassiek

Look absoluut klassiek (trui, stadsbroek, stadsschoenen) of discreet, noch spectaculair noch urban (vooral geen streetwear) noch té sexy: De Cactus in Oudergem, de Number One in Kraainem, le Jeux d'Hiver, la Mezza in Brakel, Chez Johnny (Disco Pogo), en een beetje meer authentieke kitchy 80's disco: de mini Nostalgia.

R'n B fashion

Look R'n B fashion of sexy, style, geen streetwear: Studio 44, Club 7 (Brupark), Butterfly in de Louise Gallery op vrijdag ** buiten Brussel: City Queens in de Vooruit in Gent, Couleurs d'Anvers in De Cinema in Antwerpen, Mondial in Maastricht (Holland, vlakbij Luik.)

Cool maar bewerkt

Een cool, maar bewerkte look, niets is meer fashion, electropunky Fuse, Dirty Dancing in Mirano (zaterdag), Mad Club, Soixante bar, Next, Nemo-feestjes, Popzero-avondjes, Hot Couture events, ... ** buiten Brussel: Café d'Anvers op zaterdag, Culture Club zaterdag in Gent, Body to Body-avonden in Gent, Beat'n Bass-avonden in Luik.

Totaal vrij

Look totaal vrij, troll, hippie, punky, etc ... of zelfs normaal, iedereen. Kultuurkaffee, Structure Béton, Magasin 4, Ric's boat, Boat Eliane, Le Gazon tijdens de zomer, Popzero-avondjes, FWF-party's, Thunderdouf-feestjes, Reggae-avondjes in het algemeen, Muziek Publique-feestjes, open festivals tijdens de zomer, ... ** buiten Brussel: avonden in de Vooruit in Gent, in de Decadance in Gent, Stubnitz in Duinkerke in Frankrijk. Look Hip-Hop: euh ... kom binnen in deze plekken "look total free" en reggae-avondjes, anders ben je slecht vertrokken.

No look

Geen look, no look...het voordeel is dat u overal binnenkomt...of nergens, naargelang de glimlach die u toont. Daar zit de loterij. Maar zonder u te willen ergeren...zelfs als het woord 'Look' verkeerd is gekozen, iedereen heeft ontegensprekelijk een zekere allure... is er echt geen enkele van hierboven die u past?

Conclusie

Het is geruststellend dat dit in twee richtingen werkt. Een klant gekleed in een Armani-kostuum zal een bizar effect teweegbrengen in de Fuse of in de Structure Béton, maar een klant in een brede jeans en basketschoenen zal hetzelfde effect bekomen in de At Seven of in de Jeux d'Hiver. Om problemen te vermijden wordt buiten beschouwing gelaten dat de selectie van een club zich niet vaak baseert op het geld geafficheerd door de klant, maar door het algemene tafereel dat het publiek moet geven. Een klant wiens look de menigte die reeds aanwezig is, zou kunnen stroren, zal waarschijnlijk worden geweigerd...en we hebben al klanten gezien die té gestyled waren en werden geweigerd aan de ingang van een underground-feestje. Het is zeldzaam, maar het gebeurt.

Als we verderkijken dan de look alleen, en dit betreft de unieke getuigenis van de auteur van deze regels, blijken de rassenproblemen verdwenen te zijn aan de ingang van de grotere clubs sinds een dikke tien jaar. Eender wie die de look en/of de attitude heeft die past bij de gekozen plek, zal kunnen binnengaan zonder dat er een ongepaste vraag wordt gesteld.

Hoe geraak je overal binnen?

Je moet een ongelofelijke garde-robe hebben en veel doorzettingsvermogen. Onze raad: begin met het appreciëren van een of twee plekken op de juiste maat tijdens enkele maanden...de rest van de stad komt vanzelf naar u toe.

Goeienacht aan allemaal! Echt allemaal! [Galahad]

Uitgaan & Vrije tijd Clubs