Duurzaam en natuurlijke materialen: dé trends voor een luxueuze badkamer

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 03 mrt. 2023, 00:00 (Bijwerken: 06 mrt. 2023, 08:38)
Duurzaam en natuurlijke materialen: dé trends voor een luxueuze badkamer
De tijd dat een badkamer vooral functioneel moest zijn en de ruimte in huis was waar je zo weinig mogelijk tijd wou doorbrengen, die ligt al lang achter ons.

Nu wil je in je badkamer een stukje luxe ervaren, wellness in je eigen huis. Het is een plek waar je nog even wat extra energie tankt voor je aan je dag begint en waar je ’s avonds weer tot rust komt. Een badkamer mag dus best wat luxe uitstralen.

Natuurlijke materialen

Wat straalt er meer luxe uit dan een mooi afgewerkt badkamermeubel in hout met daarin een wasbak verwerkt in natuursteen? Dat is meteen ook de belangrijkste badkamertrend van de afgelopen jaren: weg van het steriele wit en de plastieken douchecabines. In de plek komen natuurlijke materialen zoals hout, graniet, natuursteen in combinatie met strakke kranen. 

Aardse kleuren

Met de natuurlijke materialen hangen ook aardse tinten samen: hout in combinatie met bruin- en groentinten, wit en kraanwerk in een niet alledaagse kleur zoals zwart, brons of goud geven je badkamer meteen een hele andere look. 

Duurzaam

Een van de plekken in huis waar je het meeste energie en water verbruikt is uiteraard de badkamer. Wanneer je een nieuwe badkamer laat plaatsen is het dus van groot belang dat je voldoende aandacht besteedt aan het duurzame aspect. Goede isolatie, ventilatie, energiezuinige verwarming zoals vloerverwarming en waterbesparende kranen kunnen meteen een grote invloed hebben op je energiefactuur. 

Ruim

De tijd dat een badkamer een zakdoek groot was, behoort ook al even tot het verleden. Geen badkamers meer van 2 meter bij 2 met daarin een bad, wasbak én toilet gepropt. Nee, badkamers mogen best ruim zijn, met plek voor een bad, ruime inloopdouche en groot badkamermeubel met liefst twee wasbakken. Het toppunt van luxe is wel een vrijstaand bad in je slaapkamer. Dat is dan ook meteen een van de nieuwste trends in de badkamerwereld: je badkamer geïntegreerd in de slaapkamer. 

Wellness

Tot slot: zeg niet zomaar badkamer tegen je eigen persoonlijke wellnessruimte. De badkamer evolueert meer en meer naar een plek om tot rust te komen, te relaxen en even tijd te nemen voor jezelf. Met een boek en een drankje in bad bijvoorbeeld. De juiste (sfeer)verlichting speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook een aangename temperatuur door vloerverwarming of zelfs een geïntegreerd geluidssysteem. Bovendien biedt een ruimere badkamer vaak ook plaats voor nog een infraroodsauna of een stoomcabine. Zo maak je van dat avondritueel de perfecte aanloop naar een ontspannende nachtrust.
 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]