UPSTAIRS Een traplift bij mobiliteitsproblemen voor de veiligheid en gezondheid van ouderen

Gezondheid en medisch
Geschreven door Brusselslife Rédaction - 25 apr. 2023, 00:00 (Bijwerken: 25 apr. 2023, 11:01)
Een traplift bij mobiliteitsproblemen voor de veiligheid en gezondheid van ouderen
Hoe ouder we worden, hoe meer hulpbehoevend we over het algemeen worden. Door huishoudelijke hulp worden fysiek zware taken bijvoorbeeld uit handen genomen van ouderen.

Hulpmiddelen zoals een traplift dragen bij aan een betere fysieke gesteldheid. Een traplift biedt in zijn algemeenheid veel voordelen op het gebied van de gezondheid, veiligheid en autonomie van ouderen. Toch is een prettige traplift niet zomaar gevonden. Waar moet je namelijk op letten bij de aanschaf van een traplift en hoe wordt deze geïnstalleerd in huis?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een traplift?

Door technologische ontwikkelingen maken we het leven van mensen een stuk eenvoudiger. De traplift is hier een voorbeeld van, die het mensen met mobiliteitsproblemen makkelijk maakt om zich in huis te verplaatsen. Zo neemt het valgevaar aanzienlijk af, omdat ouderen zich geen zorgen hoeven te maken over hun instabiele positie op de trap.

Met een veiligheidsgordel, beschermarmen en een opklapbare voetenplank brengt de traplift senioren snel en veilig naar de eerste verdieping. Hoewel traplopen goed is voor de conditie, staat dit niet in verhouding tot het gevaar dat voorkomen wordt door de traplift te pakken.

Hoe vindt u de perfecte traplift?

Het aanbod aan trapliften is ontzettend breed. Van compacte trapliften tot tweedehands trapliften en van luxe trapliften tot uitklapbare trapliften: u kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een uitvoering van. Om dan ook tot een weloverwogen keuze te komen, is het aan te raden om trapliften vergelijken. Zo is een tweedehands traplift aantrekkelijk wat de prijs-kwaliteitverhouding betreft, maar is het niet altijd mogelijk om een rail te vinden die aansluit bij uw trap.

Daarentegen kan een compacte traplift handig zijn, als u samenwoont en uw medebewoner gebruik moet kunnen blijven maken van de trap. Door daarom te overleggen met een traplift specialist, online informatie in te winnen over trapliften en een antwoord te formuleren op de vraag ‘wat kost een traplift’, vindt u binnen de kortste keren de perfecte traplift. Op die manier voorkomt u gezondheidsproblemen, verplaatst u zich veilig in huis en geniet u van een hoge mate van autonomie.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]