TOP
-->

Elk gezicht zijn aangepaste bril

Rédaction BrusselsLife.be. Brillen en opticiens

21 Feb 2017, 00:02 Last Updated: 04 May 2020, 12:05

Uw optieker liet weten dat uw zicht gecorrigeerd moet worden. We helpen u om het nuttige aan het aangename te koppelen door u een bril voor te stellen die perfect bij uw gezicht past. Kies wat het best bij u past...

Elk gezicht zijn aangepaste bril
Elk gezicht zijn aangepaste bril

Een (nieuwe) bril kopen is de gelegenheid om uw persoonlijkheid te bevestigen! Kies het montuur zorgvuldig. De vorm en de kleur waarvoor u kiest zullen u een eigen stijl geven.

De vorm van uw gezicht

Het is de bedoeling een bril te kiezen waarvan de vorm uw gezichtstrekken verzacht. Een ronde bril op een rond gezicht verzwaart de rondingen. In dit geval zal een hoekige of rechthoekige bril het gezicht beter structureren en verfijnen. Bij een hoekig gezicht daarentegen zal een rond of ovaal montuur de strikte gezichtslijnen die eigen zijn aan deze morfologie verzachten. Bij een lang gezicht brengt een vierkante bril het gezicht in evenwicht. Over het algemeen zijn bij dergelijk gezicht alle vormen mogelijk. Bij een driehoekig gezicht is het zaak te grote monturen te vermijden. Fijne monturen zijn hier aangewezen. Opticiens adviseren vlindermodellen aan oudere mensen om de indruk te geven dat de gezichtstrekken naar boven neigen.

De kleur

Ook de kleur van uw bril is van belang. als u de aandacht naar uw gezicht wil toetrekken, moet u voorzichtig zijn. Vermijd bijvoorbeeld lichtgroen. Deze kleur past bij bijna niemand. Geef de voorkeur aan rood, de kleur die steeds voor een goede look zorgt. Blonde haren? Kies dan eerder donkere dan heldere kleuren. Deze laatste versterken uw gezichtstrekken.

U moet ook rekening houden met andere factoren: uw kledingstijl, de kleur van uw ogen en de tint van uw huid. Vraag advies aan uw optieker!

Brillen en opticiens Mode Brillen en opticiens