Elk gezicht zijn aangepaste bril

Brillen en opticiens
Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 20 feb. 2012, 00:00 (Bijwerken: 04 mei 2020, 12:59)
Elk gezicht zijn aangepaste bril
Uw optieker liet weten dat uw zicht gecorrigeerd moet worden. We helpen u om het nuttige aan het aangename te koppelen door u een bril voor te stellen die perfect bij uw gezicht past. Kies wat het best bij u past...

Een (nieuwe) bril kopen is de gelegenheid om uw persoonlijkheid te bevestigen! Kies het montuur zorgvuldig. De vorm en de kleur waarvoor u kiest zullen u een eigen stijl geven.

De vorm van uw gezicht

Het is de bedoeling een bril te kiezen waarvan de vorm uw gezichtstrekken verzacht. Een ronde bril op een rond gezicht verzwaart de rondingen. In dit geval zal een hoekige of rechthoekige bril het gezicht beter structureren en verfijnen. Bij een hoekig gezicht daarentegen zal een rond of ovaal montuur de strikte gezichtslijnen die eigen zijn aan deze morfologie verzachten. Bij een lang gezicht brengt een vierkante bril het gezicht in evenwicht. Over het algemeen zijn bij dergelijk gezicht alle vormen mogelijk. Bij een driehoekig gezicht is het zaak te grote monturen te vermijden. Fijne monturen zijn hier aangewezen. Opticiens adviseren vlindermodellen aan oudere mensen om de indruk te geven dat de gezichtstrekken naar boven neigen.

De kleur

Ook de kleur van uw bril is van belang. als u de aandacht naar uw gezicht wil toetrekken, moet u voorzichtig zijn. Vermijd bijvoorbeeld lichtgroen. Deze kleur past bij bijna niemand. Geef de voorkeur aan rood, de kleur die steeds voor een goede look zorgt. Blonde haren? Kies dan eerder donkere dan heldere kleuren. Deze laatste versterken uw gezichtstrekken.

U moet ook rekening houden met andere factoren: uw kledingstijl, de kleur van uw ogen en de tint van uw huid. Vraag advies aan uw optieker!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]