Floralia Brussels 2022 Floralia Brussel 2022, een evenement voor natuurliefhebbers.

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 04 apr. 2022, 16:04)
Floralia Brussel 2022, een evenement voor natuurliefhebbers.
Van 2 april tot 3 mei kunt u de Floralia bewonderen, een voorjaarsbloemententoonstelling in het park van het Grand Bigard kasteel.

Leg uit wat Floralia is.

Floralia Brussel 2022 wordt de 19de editie van de voorjaarsbloemententoonstelling. De tentoonstelling bevindt zich in het 14 hectare grote park van het kasteel Grand-Bigard. 

 

 

Een kasteel met een rijke geschiedenis en culturele betekenis


De bouw van het kasteel begon in de 12e eeuw. Later werden verdere werkzaamheden uitgevoerd, die resulteerden in de oprichting van de donjon en het centrale deel van de ophaalbrug. De 17e eeuw betekende het einde van de bouw met de voltooiing van de brug, de kapel en het hoofdgebouw. Het kasteel van Grand-Bigard maakt deel uit van de Vlaamse renaissancestijl. De tijd eiste echter zijn tol van het monument en aan het begin van de 20e eeuw werden restauratiewerkzaamheden uitgevoerd, die 30 jaar duurden. Het kasteel is nu in zeer goede staat en u kunt het bezoeken om de wonderen ervan te bewonderen. Wat vind je daar nog meer, behalve het kasteel? Hyacinten, narcissen en tulpen zullen er zijn om u de schoonheid van de natuur te tonen. U moet ook weten dat elk jaar meer dan een miljoen bloembollen met de hand worden geplant in het hele park. Alles is natuurlijk.

 

 

De Floralia-beurs verwelkomt u om uw eigen evenement te organiseren


Indien u een privé bedrijfsevenement of een familiefeest wilt organiseren in het Château du Grand-Bigard, dan is dat geheel mogelijk. In deze rustige en natuurlijke omgeving kunt u bruiloften, recepties, verjaardagen, communies of familiereünies organiseren. De zalen hebben een capaciteit van 20 tot 500 personen voor cocktails en tot 300 personen voor diner in één zaal. Als het buiten mooi weer is, kan het kasteel zich opnieuw aanpassen om u de mogelijkheid te bieden uw receptie in de tuinen te houden.  Wat het eten betreft, zal de traiteurdienst van het kasteel voorstellen doen voor een menu op maat. Nog een weetje dat uw kinderen deze keer zal bevallen, het kasteel van Grand-Bigard was de plaats van de opnames van de Franse komedie "Les profs 2" met Kev Adams in de casting. Aangezien de film erg populair is bij jonge kinderen, zullen ze blij zijn dit kasteel te herkennen en zullen ze veel plezier beleven aan de herontdekking ervan in het echt deze keer.

 


Flexibele dienstregeling en betaalbare prijzen zijn de sleutel tot deze tentoonstelling


Laten we overgaan tot de openingstijden. De openingstijden zijn elke dag van 10.00 tot 18.00 uur, terwijl de kassa om 17.30 uur sluit. Wat de prijzen betreft, betaalt een volwassene 15 euro, een senior, een gehandicapte of een student 13 euro, kinderen (van 6 tot 14 jaar) betalen het bescheiden bedrag van slechts 5,00 euro, en kinderen jonger dan 6 jaar kunnen dit bezoek gratis bijwonen. Opgemerkt zij dat er groepsarrangementen bestaan, dus als u met minstens 20 personen bent, betaalt u 12 euro per persoon. Ander goed nieuws, u vindt het kasteel en het park te groot en u wilt ze meer dan eens bezoeken om alles te zien, geen probleem, het passe-partout is een abonnement dat slechts 20 euro kost en waarmee u deze plaatsen zo vaak kunt bezoeken als u wilt. Tot slot, parkeren kost 4 euro per auto. Wij willen er ook op wijzen dat het park toegankelijk is voor personen met beperkte mobiliteit en dat het ook mogelijk is uw hond uit te laten, u hoeft alleen maar een poepzakje mee te nemen om zijn behoefte te doen. 

 

 

U hebt nu geen excuus meer om dit niet te missen evenement in Brussel te missen, want het zal een maand duren. Je hebt genoeg tijd om tenminste één keer te gaan. 

 

 

"Brussel mijn schoonheid" heeft nog nooit zo goed geklonken, wij wensen u een aangenaam en ontspannend bezoek.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]